76 Yaşındaki Hasta ‘Erdoğan’la Hayata Tutundu

76 Yaşındaki Hasta ‘Erdoğan’la Hayata Tutundu
Rize’de 76 yaşındaki Hüseyin Korkmaz adlı hasta, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde geçirdiği kritik bir operasyonla hayata yeniden tutundu.

Rize Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğine bağlı T.C. Sağlık Bakanlığı Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesine 2015 yılında kazandırılan Girişimsel Radyoloji Ünitesinde hizmete girmesiyle birlikte yüz güldürücü sonuçlar alınmaya devam ediyor.

Üç yıl önce il dışında bir merkezde kapalı yöntem ile karın içindeki balonlaşmış aort damarına stent konulan hasta Hüseyin Korkmaz’a sonraki kontrollerinde hastalığının tekrarladığı söylenmiş. Ancak geçirmiş olduğu kalp kapak ameliyatı, üç damarında stent olması, kalp pili olmasından yeni bir müdahale yapılması çok riskli bulunduğundan operasyondan vazgeçmiş. Daha sonra hastanemize başvuran hastamız, ölüm riskinin bile olduğu bu ameliyatı tekrar olmaya karar vererek yeniden hayata tutundu.

76 yaşında olan hasta Hüseyin Korkmaz, Kalp Damar Cerrahi Polikliniğine artan karın ve sırt ağrısı şikayetiyle başvuran hastaya çekilen tomografi de  aort damarında yaklaşık 12 santimetreye ulaşan balonlaşma (anevrizma) olduğu tespit edildi. Riskleri kabul eden  hasta, Yrd. Doç.Dr. Şaban Ergene, Yrd. Doç. Dr. Gökhan İlhan, Yrd. Doç. Dr. Sedat Ozan Karakişi, Yrd. Doç. Dr. Öner Kurt ve Op.Dr. Hakan Karamustafa tarafından ameliyata alındı. Belden uyuşturma yöntemi ile kol ve kasık damarından girilerek kapalı yöntemle genişlemiş olan damara stent konulmak suretiyle hastanın aort damarındaki kaçak tedavi edildi. İşlem sonrası hasta bilinci açık bir şekilde yoğun bakımda genel durumu iyi olarak takip altına alındı.

huseyin-korkmaz-76-yasindaki-hasta-‘erdogan’la-hayata-tutundu.jpg

Konu ile ilgili açıklama yapan Yrd. Doç. Dr. Şaban Ergene, “Yöremizde kontrolsüz hipertansiyon ve aşırı yağlı beslenme alışkanlıkları nedeni ile hem karın hem sırt bölgesindeki aort damarında genişleme olan birçok hasta mevcut. Bu hastaların çoğu yakın takip edilmediklerinde genişlemiş damarın yırtılması nedeni ile iç kanama sonucu kaybedilebilmektedir. Bu tip ölümcül hastalıkların tedavisi Kliniğimizde başarıyla yapılabilmektedir. Bu gruptaki hipertansif hastaların Kalp Damar Cerrahi Polikliniğine başvurmalarını önerdiklerini”belirtti.

Hastane Başhekimi Prof. Dr. Hasan Türüt ise yaptığı açıklamada, “Girişimsel radyoloji birimini hizmete açalı henüz bir yıl olmasına rağmen bu ünitemizde çok güzel işler başarılmaktadır. Bu birime Türkiye’de ki en gelişmiş cihazların biri kazandırılmıştır. Başta Radyoloji olmak üzere, Kardiyoloji, Kalp Damar Cerrahisi ve Gastroenteroloji bölüm hocalarımız bu birimde özellikli işlemleri gerçekleştirmektedirler. Rize’miz çok daha güzel hizmetleri hak ediyor kanımca. Bu vesile ile yukarıda anlatılan bu oldukça komplike ve yüksek riskli işlemi gerçekleştiren Kalp Damar Cerrahisi ekibimi yürekten kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum.” dedi.