8 Adet Bölge İdare Mahkemesi Kuruldu. Rize, Samsun Bölgesinde Yer Aldı

8 Adet Bölge İdare Mahkemesi Kuruldu. Rize, Samsun Bölgesinde Yer Aldı
8 Adet Bölge İdare Mahkemesinin kurulmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Rize; Samsun, Sinop, Amasya, Tokat, Ordu, Giresun, Trabzon'la birlikte Samsun Bölge İdare Mahkemesi yargı çevresi içerisinde yer aldı.

Adalet Bakanlığı'nın, "Bölge İdare Mahkemelerinin Kurulmasına ve Yargı Çevrelerinin Belirlenmesine İlişkin Karar" ve Bölge İdare Mahkemelerinin Tüm Yurtta Göreve Başlayacakları Tarihe İlişkin Karar" Resmi Gazete'de yayımlandı.
Karar'da, 2576 sayılı Bölge İdare Mahkemeleri, İdare Mahkemeleri ve Vergi Mahkemelerinin Kuruluşu ve Görevleri Hakkında Kanunun 2 ve geçici 20'nci maddeleri uyarınca kurulan ve yargı çevreleri belirlenen bölge idare mahkemeleri, 20/07/2016 tarihinde tüm yurtta göreve başlayacaktır" ifadeleri yer aldı.

Resmi Gazete'de yayımlanan Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Kararında ise, yeni kurulan 8 bölge idare mahkemesinin yargı çevreleri belirlendi. Rize; Samsun, Sinop, Amasya, Tokat, Ordu, Giresun, Trabzon'la birlikte Samsun Bölge İdare Mahkemesi yargı çevresi içerisinde yer aldı.

image-260.jpeg