8 Şehitten 3'ü Karadeniz'e

8 Şehitten 3'ü Karadeniz'e
Hakkari´de düzenlenen terör saldırısında şehit düşen 8 askerden 3'ü Karadeniz Bölgesi'nden...

Hakkari’nin Yüksekova ilçesi Yeşiltaş Karakolu'na PKK terör örgütü mensuplarınca düzenlen saldırı sonrası çıkan çatışmada şehit olan 8 askerden 3'ü Karadeniz'den. Karadenizli şehitlerimiz Trabzon, Giresun ve Samsunlu.

TRABZON

Saldırıda şehit düşen er Ali Yasin Erosmanoğlu’nun (21) Kurtuluş mahallesi Hacıahmet Sokak’taki evine şehit olduğu bilgisi öğle saatlerinde ulaşırken, ailesi büyük üzüntü yaşadı.

ali-yasin-erosmanoglu.jpg

GİRESUN

Giresunlu şehidin Tirebolu ilçesinden piyade er Yaşar Doymuş olduğu belirtildi. Doymuş'un (21) ailesinin 2 erkek çocuğunun küçüğü olduğu öğrenildi.

yasar-doymus.jpg

SAMSUN

Terhisine 5 ay kala şehit olan evli 1 yaşında oğlu bulunan piyade er Umut Bulut'un (21), Samsun'un Canik ilçesi Gaziosmanpaşa Mahallesi'ndeki evine giden Merkez Komutanı Piyade Albay A. Şadi Çakır, acı haberi Bulut ailesine verdi. Şehidin babası Mustafa, annesi Gülbahar ile eşi Özlem Bulut, gözyaşlarına boğuldular. 4 kız, 2 erkek kardeş olan Umut Bulut'un askere gitmeden önce tüpçü yanında çalıştığı öğrenildi.

1 yaşında Selçuk adını verdiği oğlu bulunan şehit Umut Bulut'un evine giden basın mensupları askerler tarafından evin bahçesine alınmadı ve şehit ailesi ile görüşmelerine izin verilmedi. Askerler evin etrafını kordon altına alarak fotoğraf ve görüntü alınmasına engel oldular.

Baba Mustafa Bulut'un oğlunu askere gönderdiği gün evine geldiğinde, "İçimde bir acı var. Oğlum bu eve şehit gelecek" dediği öğrenildi.

umut-bulut.20120619201219.jpg