8 Yıla İtiraz Etti 25 Yıl Yedi

8 Yıla İtiraz Etti 25 Yıl Yedi
Karadeniz Teknik Üniversitesi öğrencisi sevgilisini döverek yaraladıktan sonra intihar etmesine neden olan kişiye Yargıtay'dan şok karar.

Kayseri'nin Talas İlçesi'nde üniversite öğrencisi 25 yaşındaki Ö.A.yı döverek yaraladıktan sonra intihar etmesine neden olduğu iddiasıyla 8 yıl 4 aylık hapis cezası Yargıtay'da bozulan 27 yaşındaki O.H.'ye, 'kasten adam öldürmek' suçundan yeniden yargılandığı mahkemede bu kez 25 yıl hapis cezası verildi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi öğrencisi Ö.A. 2 yıl önce kısa süreli kalmak üzere bir kız arkadaşının Talas İlçesi Anayurt Mahallesi'nde 15 katlı 6'ncı Etap Orhangazi Apartmanı'nın 8'inci katındaki dairesine taşındı. Ö.A. ile sevgilisi olduğu iddia edilen O.H. arasında 8 Mart 2010 tarihinde şiddetli bir tartışma yaşandı. Sevgilisi evde olduğu sırada bunalıma giren Ö.A., iddiaya göre 8'inci kattaki dairenin penceresinden atladı. Olay yerinde yaşamını yitiren genç kızın intihar ettiği belirtilirken, sevgilisi O.H. ise ellerini evin kapı ve pencere camlarına vurarak, canına kıymak istedi. Cinayet Bürosu dedektiflerinin yaptığı çok yönlü soruşturmada, Erciyes Üniversitesi kampusundaki bir kantinde çalışan O.H.'nin kıskançlık yüzünden aslen Kayseri'nin Bünyan İlçesi nüfusuna kayıtlı Ö.A. ile kavga ettiği ve daha sonra genç kadını çıktığı pencereden iterek, ölümüne yol açmış olabileceği bulgusu üzerinde duruldu. Polisin yaptığı araştırma sonucu bazı tanıklar genç kızın sanık tarafından pencereden itildiğini söyledi. 'Ölüme sebebiyet vermek' suçundan yargılanan O.H.'ye, geçen yıl yargılandığı 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 8 yıl 4 ay hapis cezası verildi.

KARARI YARGITAY BOZDU

Olayda yaşamını yitiren Ö.A.'nın yakınlarının temyize başvurması üzerine Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi, sanığa verilen cezayı az bularak 'Kasten adam öldürmek' suçundan yargılanmasını istedi. Kayseri 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmaya tutuklu olarak getirilen O.H. suçlamaları kabul etmeylerek, Ö.A.'nın pencereden atlayarak intihar ettiğini iddia etti.

Mahkeme heyeti, O.H.'ye bu kez 'Kasten adam öldürmek' suçundan önce ömürboyu hapis cezası verdi. Ceza daha sonra 25 yıla indirildi.

8-yila-itiraz-etti-25-yil-yedi-1.jpg