85 yaşındaki ninenin feryadı: Ezan sesine hasret kaldık

85 yaşındaki ninenin feryadı: Ezan sesine hasret kaldık
85 yaşındaki Elif Nineden "Ezan sesine hasret kaldık" feryadı. “Ömrümün son günlerini ezan sesine hasret kalarak geçirmek istemiyorum”

Uşak Merkez ilçeye bağlı Karabeyli köyünde ikamet eden 85 yaşındaki Elif Akbulut, köyde imam olmadığı için yaklaşık iki yıldır ezan sesine hasret kaldıklarını söyledi.

Uşak Milletvekili Mustafa Çetin’den köye imam atanması için yardım isteyen Elif nine “Ömrümün son günlerini ezan sesine hasret kalarak geçirmek istemiyorum” dedi.

AK Parti heyetinin Karabeyli köyüne yaptığı ziyarette partililerle köylüler arasında ilginç bir diyalog yaşandı. Köy muhtarı Hasan Alataş, Milletvekili Mustafa Çetin’den içme suyu için kullandıkları elektrik sorununun çözülmesini istedi. Çetin, sorunu çözecekleri sözünü verirken toplantıya katılan 85 yaşındaki Elif Akbulut, köyde imam bulunmadığı için ezan sesine hasret kaldıklarını söyledi.

85 yıldır bu köyde yaşadığını ve ilk defa köylerinin imamsız kaldığını ifade eden Elif nine, Milletvekili Mustafa Çetin’e şunları söyledi; “Oğlum ben 85 yıldır burada yaşıyorum. Evim camiye çok yakın her namaz vakti ben cam kenarından ezan sesi dinliyordum. Ama yaklaşık iki yıldır köyümüzde ezan sesi dindi. Eski imam köyden ayrılınca yeni imam göndermediler. Bu nedenle minaremizden ezan sesi yükselmez oldu. Bu dünyada göreceğim her şeyi gördüm yaşım ilerledi. Ömrümün son günlerinde köyümde ezan sesine hasret yaşamak istemiyorum. Lütfen yardımcı olun ve bizi daha fazla ezan sesine hasret bırakmayın. Biz köyümüze bir imam istiyoruz”.

elif-akbulut-mustafa-cetin-usak.jpg

Elif ninenin bu feryadının ardından köy muhtarı ve köylülerde köye imam atanmasını istediklerini belirterek yardım istediler.

AK Parti Milletvekili Mustafa Çetin bunun üzerine devletin her yıl en fazla kadroyu Diyanet İşleri Başkanlığı’na verdiğini ancak bu durumun bazı çevreler tarafından eleştiri konusu yapıldığını ifade ederek “Bazı gruplar eleştiriyor ama burada 85 yaşındaki ninemiz ve köylülerimiz ezan sesine hasret kalmaktan dert yanıyor. Devlet ihtiyaç çok olduğu için Diyanet İşleri Başkanlığı’na kadro açıyor. Buna rağmen yetmiyor ve köylülerimiz sürekli imam isteğinde bulunuyor. Bazı imamlarımız ise siyasiler vasıtası ile başka kurumlara geçmeye çalışıyor. Biz AK Parti olarak hiç kimsenin eleştirisine aldırmadan halkımızın ve köylümüzün taleplerini yerine getirmek zorundayız. Biz halkımıza hizmet için buralara geldik” dedi.

Milletvekili Çetin, konuyla ilgili İl Müftüsü ile görüşüp köye bir imam göndereceklerini de ifade ederek 85 yaşındaki Elif Akbulut ve köylülere söz verdi. Elif nine imam sözü aldıktan sonra Mustafa Çetin’e teşekkür etti.