90 köpek kısırlaştırıldı

90 köpek kısırlaştırıldı
Rize Belediyesi'nin yürüttüğü çalışma kapsamında 90 sokak köpeğinin aşılanarak kısırlaştırıldığı bildirildi.

İlde halkın sosyal yaşamını tehdit eden sokak köpekleriyle mücadele başlatıldı. Bu kapsamda toplanan hayvanlar cerrahi müdahalenin ardından aşılanarak kayıt altına alınıyor.

Uygulamanın yapıldığı mobil ameliyathaneyi inceleyen Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, köpeklerin rehabilitasyonu için yapılan işlemler hakkında yetkililerden bilgi aldı.

halil-bakirci.jpg

Sokak köpekleriyle mücadelede hayvan bakım evleri oluşturmanın çok masraflı olduğunu, bununla büyük şehir belediyelerinin bile başa çıkamadığını belirten Bakırcı, ''Halkımızın güvenliğini tehdit eden ve sayıları her gün artmakta olan sokak hayvanlarıyla mücadele başlattık. Rize merkezde başlattığımız bu uygulamanın etkili bir uygulama olduğu kanaatindeyim. Bu işlemin sadece merkezde değil tüm ilçelerde ve köylerde yapılması gerekiyor'' dedi.

Bugüne kadar 90 köpeğin kısırlaştırılıp aşılandığı uygulamanın 15 gün boyunca devam edeceğini ifade eden Bakırcı, daha hızlı ve etkili bir çözüm için vatandaşlardan küpesiz köpekleri adres belirterek 153 numaralı telefon hattına ihbar etmelerini istedi.

ÖNCEKİ HABERİMİZ

https://www.olay53.com/haber/hayvanlar-kisirlastiriliyor-8826.htm