90+4'te gelen penaltı golü Fener'e hayat verdi

90+4'te gelen penaltı golü Fener'e hayat verdi
Şampiyonlar Ligi ön eleme ilk maçında Fenerbahçe, Salzburg deplasmanında 68. dakikada 1-0 geriye düştüğü mücadelenin uzatma dakikalarında kazandığı penaltı ile Avusturya'dan avantajlı bir skorla dönmesini bildi.

Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu ilk maçında Fenerbahçe, Avusturya'nın Red Bull Salzburg ekibiyle deplasmanda 1-1 berabere kaldı ve tur için büyük bir avantaj yakaladı.

Red Bull Salzburg: 1 Fenerbahçe: 1
 
STAT: Stadion Salzburg
 
HAKEMLER: Duarte Nuno Pereira Gomes, Venâncio Manuel Raposu Batista Tome, Luis André Ferreira Pinto Campos (Portekiz)

RED BULL SALZBURG:  Gulacsi - Schwegler, Ramalho, Hinteregger, Ulmer - Ilsanker - Meilinger (dk. 75 Stefan Hierlander), Kampl, Mane (dk. 82 Valon Berisha) - Alan Douglas (dk. 71 Yordy Reyna),  Soriano

FENERBAHÇE: Volkan Demirel - Mehmet Topuz, Kadlec, Yobo, Alves - Memmet Topal, Emre Belözoğlu (dk. 69 Baroni), Meireles Alper Potuk (dk. 58 Sow) - Kuyt, Webo
 
GOLLER: Dk. 68 Alan Douglas / dk. 90+4 Baroni (penaltı)
 
SARI KARTLAR: Christian Schwegler, Ulmer / Emre, Baroni

red-bull-salzburg-fenerbahce.jpg

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR
 
3. dakikada çok tehlikeli gelişen Salzburg atağında sol kanattan ceza alanına gelen topu Fenerbahçe savunması diğer kanada gönderdi. Bu kez topla buluşan Kampl, kale sahasına sert bir orta kesti. Herkesi aşan top arka direk yakınlarındaki Soriano'ya geldi ve Soriano'nun kafa vuruşunu Volkan çizgi üstünde kontrol etti. 5'te orta alanda topla buluşan Jonathan Soriano, Volkan'ın önde olduğunu görünce topu doğrudan kaleye gönderdi ama top yandan dışarıya çıktı.
 
9. dakikada gelişen Fenerbahçe atağında rakip yarı alanda sağ kanatta topla buluşan Alper, daha ileride bulunan Meireles'e pasını atmak istedi ama Salzburglu oyuncu araya girdi ve topu taca gönderdi. 12. dakikada Salzburg atağında Fenerbahçe ceza alanına yakın bir noktada topla buluşan Kampl, kaleye sert bir şut çekti ama top üstten dışarıya gitti.
 
14'te Salzurglu oyuncular kısa paslarla Fenerbahçe yarı alanına geçtiler ama Kuyt, baskıyla topu kazandı ve Fenerbahçe'yi atağa çıkardı. Kuyt, pasını hafif sağ taraftaki Webo'ya verdi ama Webo, baskı sonucu topu kaybetti. 18'de sol kanattan gelişen ev sahibi ekip atağında topla buluşan Kampl, ceza alanına girdi ve topu ayağından çıkardı ama Alves tehlikeyi önledi.
 
25. dakikada kullanılan serbest vuruşta Soriano, ceza alanına ortasını yaptı ve ardından ceza alanı içinde ve dışında tam bir karambol yaşandı ve Mehmet Topal yerde kalınca karşılaşmanın hakemi serbest vuruşu işaret etti. 28'de atak yönüne göre sol kanattan kısa kullanılan köşe vuruşunun ardından Kampl, pasını ceza alanına ön taraftan hareketlenen Meilinger'e verdi. Meilinger'in vuruşu savunmaya çarptı ve bir kez daha kornere çıktı.
 
31'de orta alanda topla buluşan Emre, geri pasta hata yapınca Salzburg bir anda kontra atağa çıktı ve Alan, topla beraber ceza alanına girdi ve topu içeriye çevirdi ama Volkan topa müthiş uzandı ve iki hamlede kontrol etti.
 
37'de hızlı gelişen Salzburg atağında sol kanada atılan topu kontrol eden Ulmer, ceza alanına orta yapmak istedi ama Fenerbahçe savunması araya girdi ve topu taca gönderdi.
 
44'te Emre Belözoğlu, kullandığı serbest vuruşta pasını Mehmet Topal'a verdi. Mehmet Topal, ceza sahası sol tarafına yüksek bir top gönderdi ama top herkesi aşıp dışarıya gitti. İlk yarıda gol olmadı.

İlk yarı sonucu: Salzburg: 0 Fenerbahçe: 0

46. dakikada Fenerbahçe kalesi çok büyük bir tehlike atlattı.  Mane'nin ceza sahası dışından yaptığı vuruşta Sariano'nun ayak koymasıyla yön değiştiren topu Volkan uzanarak köşeden çıkardı. 51'de soldan Mane'nin yaptığı yerden ortayı Soriano önüne almak istedi, ayağından açılan topu Volkan kontrol etti.
 
63'te sol köşeden Meireles'in kullandığı kornerde ön direkte Webo'nun yaptığı kafa vuruşu isabetli olmadı. 66. dakikada sağdan Ramalho'nun ceza sahasına yaptığı ortada Kuyt kafayla topu uzaklaştırdı. 68'de malesef golü yedik. Salzburg öne geçti. Kampl'ın ceza sahasına gönderdiği pasta Alan açısını kapatan Volkan'ın üzerinden topu aşırdı. Mehmet Topuz topu çıkarmak istedi ama Alanz çizgi önünde bir dokunuş daha yaparak fileleri havalandırdı.
 
77'de Soldan Mane'nin yaptığı ortada uzaklaştırılamayan topu kontrol eden Sariano'nun vuruşu yandan auta çıktı. 81. dakikada Fenerbahçe gole yaklaştı, direk izin vermedi.. Ceza sahasına giren Sow'un sert vuruşunda kalecinin müdahale ettiği top üst direkten geri döndü.
 
Portekizli hakem maçı 4 dakika uzattı, 90+3'te Fenerbahçe penaltı kazandı. Sağdan Sow'un yaptığı ortada Ulmer topu elle kesince hakem penaltı noktasını gösterdi. 90+4'te Baroni golü atıp Fenerbahçe'ye avantajlı skoru getirdi. Maç bu sonuçla biterken sarı lacivertli takım Kadıköy'deki rövanş için büyük avantaj yakaladı.