AA'dan medyaya hodri meydan!

AA'dan medyaya hodri meydan!
AA, baskı ve sendikasızlaştırma iddialarında bulunan basın kuruluşlarına 'hoddri meydan' diyerek, "Hadi bakalım, kapılarınızı siz de sendikalara açın" yanıtı verdi.
Anadolu Ajansı'ndan açıklama:

-''Türkiye'nin en saygın ve en eski kurumlarından AA'da 'baskı ve sendikasızlaştırma' yönündeki tüm itham ve iftiraları reddediyoruz''

-''Kurumumuzu haksızca eleştiren tüm basın yayın organlarını kapılarını sendikalara açmaya ve böylece önemsedikleri sendikaya destek olmaya çağırıyoruz''
 
-''TGS üyelerinin istifa nedeni, kangren haline gelmiş sendika içi problemlerdir. Yeni sendikayı kuranlar aynı zamanda eski TGS yöneticileridir. Ajans yönetiminin tüm bu süreçle yakından uzaktan ilgisi yoktur, olamaz da''
 
Anadolu Ajansı, ''çalışanlara yönelik baskı ve sendikasızlaştırma'' iddialarına ilişkin ''Türkiye'nin en saygın ve en eski kurumlarından AA'da 'baskı ve sendikasızlaştırma' yönünde tüm itham ve iftiraları reddediyoruz'' açıklamasında bulundu.
 
Açıklamada, Türkiye Gazeteciler Sendikası'nın (TGS) AA Genel Müdürlüğü önünde yaptığı yasadışı eylemde iftiralarla dolu açıklamalar yapıldığını, buna ek olarak Türk-İş Yönetim Kurulu'ndan yapılan açıklamayla bu yasadışı eyleme ve iftiralara destek verildiği anımsatıldı.
 
Anadolu Ajansı'ndan yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: ''Kurumumuzda üyesi bulunun Türkiye Gazeteciler Sendikası'nın (TGS) bir süredir kendi içinde yaşadığı sorunlar nedeniyle bugün Genel Müdürlük binamızın önünde yasadışı bir eylem düzenlenmiş, iftiralarla dolu açıklamalar yapılmıştır. Buna ek olarak, Türk-İş Yönetim Kurulu'ndan yapılan açıklamayla bu yasa dışı eyleme ve iftiralara destek verilmiştir.
 
Türkiye'nin en saygın ve en eski kurumlarından biri olan Anadolu Ajansı'nda 'baskı ve sendikasızlaştırma' yönündeki tüm itham ve iftiraları reddediyoruz. Anadolu Ajansı, Türkiye'nin adını dünyada duyuran uluslararası bir markadır ve buna leke getirecek her türlü girişimi yargı yoluna taşımaya kararlıdır.
 
Anadolu Ajansı, bugün itibarıyla iki sendikayı bünyesinden barındıran tek kurumdur ve çalışanlarımız istedikleri sendikaya üye olmakta serbesttir. Kurumumuzu haksızca eleştiren tüm basın yayın organlarını kapılarını sendikalara açmaya ve böylece önemsedikleri sendikaya destek olmaya çağırıyoruz.
 
TGS üyelerinin istifa nedeni, kangren haline gelmiş sendika içi problemlerdir. Yeni sendikayı kuranlar, aynı zamanda eski TGS yöneticileridir. Ajans yönetiminin tüm bu süreçle yakından uzaktan ilgisi yoktur, olamaz da.''
 
Açıklamada AA'nın üç gün önce Balkanlarda Boşnakça, Hırvatça ve Sırpça yayına başladığı ve bu hizmetin büyük ilgi gördüğü hatırlatılarak, ''Bundan sonra da 100. Yıl vizyonuyla tüm dünyada daha etkin olmak için hızlı yürüyüşüne devam edecektir. Ajansımızın bu tür asılsız iftiralarla uğraşması ve enerji tüketmesi, ülkemiz adına üzücüdür'' ifadelerine yer verildi.