AB destekli kurs Rize'de başlıyor

AB destekli kurs Rize'de başlıyor
Çamlıhemşin Belediyesince AB hibe fonları kapsamında hazırlanan ''Ekoturizm ve Ev Pansiyonculuğu Projesi'', hafta sonu başlayacak.

Çamlıhemşin Belediye Başkanı İdris Lütfü Melek, yaptığı açıklamada, AB hibe fonları kadın istihdamının artırılması programları çerçevesinde hazırlanan Ekoturizm ve Ev Pansiyonculuğu Programının altyapı hazırlıkları ve başvurularının bittiğini, kursun 15 Ocak Cumartesi günü başlayacağını söyledi.

Kursa 80 kişinin katılacağını bildiren Melek, ''Kursta yiyecek içecek, servis, kat hizmetleri, girişimcilik, turizm pazarlama, ön büro, genel turizm gibi konularda hem teorik hem de uygulamalı ders verilecek. Kurs kapsamında toplam 192 saat ders verilecek. Kursta dersleri Karadeniz Teknik Üniversitesi ve Rize Üniversitesi'nin turizm bölümlerinde görev yapan akademisyenler verecek'' dedi.

Program sürecinde eğitim amaçlı gezilerin de yapılacağı projenin tamamlanmasının ardından başarılı kursiyerlere sertifika verileceğini kaydeden Melek, ''Proje 107 bin 466 avro bütçeye sahip. Kursiyerlerimize eğitime katıldıkları her gün için 6 ile 8 avro arasında harcırah verilecek. Projenin 23 Mayısta tamamlanması hedefleniyor. Projenin Çamlıhemşin halkına ve Çamlıhemşin turizmine yararlı olmasını diliyorum'' diye konuştu.