Ab Türk Büyükelçisini Çağırdı

Ab Türk Büyükelçisini Çağırdı
Avrupa Birliği Komisyonu Dış İlişkiler Dairesi, AB Nezdinde Türkiye Daimi Temsilcisi Büyükelçi Faruk Kaymakcı'yı çağırarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın...

Avrupa Birliği Komisyonu Dış İlişkiler Dairesi, AB Nezdinde Türkiye Daimi Temsilcisi Büyükelçi Faruk Kaymakcı'yı çağırarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Avrupa Birliği ile ilgili sözleri hakkında bilgi aldığını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Avrupalılara yönelik "Böyle davranmaya devam ederseniz yarın dünyanın hiçbir yerinde hiçbir Avrupalı güvenle sokağa adım atamaz" sözleri üzerine AB Dış Politika ve Güvelik Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini'nin sözcüsü Brüksel'de yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu sözlerine ilişkin açıklama beklendiğini açıklamıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye itilecek kakılacak, onuru ile oynanacak, bakanları kovulacak, vatandaşları yerlerde sürüklenecek ülke değildir. Dünyanın her yerinde bu yaşananlar takip ediliyor" demişti.

Dışişleri Bakanlığı ise Avrupa Birliği Nezdinde Türkiye Daimi Temsilcisi, Büyükelçi Faruk Kaymakcı'nın davet edildiğini doğruladı, ancak içeriği ilgili açıklama yapmadı.

(Mehmet Koca / İHA

Kaynak:IHA