ABB Van Şubesi Rize’de Fotoğraf Sergisi Açtı

ABB Van Şubesi Rize’de Fotoğraf Sergisi Açtı
Anadolu Basın Birliği (ABB) Van Şubesi, 15 Temmuz darbe kalkışmasının devlete ve millete karşı büyük bir ihanet olduğunu anlatmak amacıyla Rize’de 15 Temmuz konulu fotoğraf sergisi açtı.

Van ve Vanlıların darbeye ve her türlü teröre karşı yeri geldiğinde nasıl birlik olduğunu anlatmak için böyle bir proje hazırladıklarını söyleyen ABB Van Şube Başkanı Ayhan Yazlık; “Amacımız, Vanlıların darbeye ve teröre karşı olduğunu görsel anlamda en iyi şekilde anlatmaktır. Van ve Vanlılar yıllardan beridir teröre karşı dik durmayı başarmıştır. Her zaman devletine ve bayrağına sadık olan Van halkı, 15 Temmuz’da FETÖ terör örgütü tarafından başlatılan darbe kalkışmasında da büyük cesaret göstererek ‘darbeye hayır’ demiştir” dedi.

image-20161016132847.jpeg

Anadolu Basın Birliği Van Şube Başkanı Ayhan Yazlık, Van halkının 15 Temmuz’da FETÖ terör örgütü tarafından ihanet dolu darbe kalkışmasının başlatıldığı ilk dakikadan son güne kadar nasıl bir tavır içerisinde olduğunu, görsel anlamda tüm Türkiye’ye anlatmaya çalışacaklarını söyledi. Yazlık, “Bu yıl Rize dahil olmak üzere 15 ilde fotoğraf sergisi yapacağız. Bu çalışma ile Doğu’nun incisi Van’ın tutumunu herkes görmüş olacak. Bu projemiz yaklaşık 6 yıl sürecek. Her yıl 15 Temmuz’da 15 ilde darbelerin ihanet dolu olduğunu, ülkeye ve millete büyük zarar verdiğini anlatmaya çalışacağız. Bugün Rize’deyiz, yarın başka bir ilde olacağız. Bu çalışma ile halklar arasında iyi bir iletişim oluşmasını sağlayarak, kardeşliğin pekişmesine vesile olmayı amaçlıyoruz. Özellikle Van üzerinde oluşan olumsuz algıların bertaraf edilmesi için böyle çalışmaların yapılması gerekir. İşimiz zor ama imkânsız değildir. Yeşil Rize halkının ve yeşil Rize basınının bize vereceği desteklerle ümit ediyoruz ki ülkemiz üzerinde oynanmak istenen kirli oyunları rahatlıkla bozabiliriz. Anadolu Basın Birliği Van Şubesi olarak gittiğimiz her yerde büyük destek görüyoruz. Rize halkının da bize vereceği anlamlı desteklerle inşallah projemizi başarıya ulaştıracağız. Gösterilen ilgiden dolayı Rize halkına ve Rize basınına çok teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

image-20161016133035.jpeg

image-20161016132947.jpeg