ABD Başkanı Trump'ın Kudüs Kararına Rize'den İlk Tepki GÜL-DER'den

ABD Başkanı Trump'ın Kudüs Kararına Rize'den İlk Tepki GÜL-DER'den
ABD Başkanı Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasına Rize'den ilk tepkiyi GÜL-DER Başkanı Taner Erol gösterdi.

Gül Yetiştiren İnsanlar Derneği (GÜL-DER) Başkanı Taner Erol, ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıdıklarını açıklamasına tepki gösterdi. Kudüs'ün müslümanların namusu olduğunu kaydeden Erol,  Müslüman devletlerin acilen tek sesle hareket etmesi ve kendi ülkelerinde radikal kararlar alması gerektiğini kaydetti.

GÜL-DER Başkanı Taner Erol, yaptığı yazılı açıklamada, "Müslümanların ilk kıblegâhı ve insanlık tarihinin özü olan Kudüs tüm insanlığın ortak mirasıdır. Hak ve batıl savaşı yeryüzünün inşasından sonra vücut bulmuştur. Tarihin karanlık sayfalarında batıl, müslümanlara her daim zulümü reva görmüştür. Fakat günlük heva ve heveslerimiz uğruna nefsimize yenik düştüğümüz andan beri batı, kendi medeniyetini bu topraklara ince ince işlemiştir. Kendi zulüm medeniyetini İslam medeniyetini yok etme üstüne kurmuştur. Müslümanlar tevhidi, tebliği ve cihadı maziye gömdüğünden beri, zulüm illeti bizi bütün dünyada çaresiz bırakmıştır. Artık silkelenmeliyiz Allah'ın davasını ilke edinmeliyiz ve batıla karşı tek vücut olmalıyız. Bu yapılan işgalin dalga geçen yüzü. Zaten İsrail bu toprakları çoktandır işgal etmiş, müslümanları yurtsuz bırakmıştı. Fakat bütün dünyayı yok sayıp müslümanların onuruyla oynamak ve haysiyetimize dokunacak mahiyette söz söylemek artık sukutun son raddeye geldiğini göstermektedir. Müslüman devletler acilen tek sesle hareket etmeli ve kendi ülkelerinde radikal kararlar almalıdır. Örneğin ülkemizde acilen şu kararlar alınmalı ve arkasında durulmalıdır.
1. İsrail büyükelçisi ve konsolosu ülkeden gönderilmelidir. ( bunu bütün müslüman ülkeler yapmalı)
2. İncirlik üssü kapatılmalı. 
3. Ayasofya ibadete açılmalı 
4. İsrail ile bütün ticari anlaşmalar fesh edilmeli. ( bunu bütün müslüman ülkeler yapmalı)
5. İsrail malları boykot edilmeli.( bunu bütün müslüman ülkeler yapmalı)
6. Daeş, PYD ve PKK müslüman ülkelerin konsesyumu ile yok edilmeli. 
7. Ülkemizden ve Müslüman ülkelerden bütün İsrailli siyasetçi ve iş adamları sınır dışı edilmeli. 
8. ABD malları boykot edilmeli
Eğer biz bunları yapamazsak sadece pankart açıp sokaklarda miting yaparsak bu dava muzaffer olamaz. Daha sert önlemler almalıyız. Kudüs müslümanların namusudur. Bu bağlamda hareket edecek devletim için biz sivil toplum örgütleri olarak kıyamda beklemekteyiz. Devletimizin yanındayız." diye konuştu.