Abd Büyükelçiliğinden ’Rakka’ Açıklaması

Abd Büyükelçiliğinden ’Rakka’ Açıklaması
ABD Büyükelçiliği, Rakka'daki poster krizi ile ilgili, "PKK, yabancı terör örgütleri listesinde yer alan bir örgüttür ve Öcalan, PKK ile bağlantılı...

ABD Büyükelçiliği, Rakka'daki poster krizi ile ilgili, "PKK, yabancı terör örgütleri listesinde yer alan bir örgüttür ve Öcalan, PKK ile bağlantılı terörizm faaliyetleri yüzünden Türkiye'de hapiste bulunmaktadır. Saygı görmeye değer bir şahsiyet değildir" açıklamasını yaptı.

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada, "Rakka'nın özgürlüğüne kavuşturlamasının bütün Suriyeliler için bir kazanım olduğu yönündeki tavrımız açık olmuştur. Bütün taraflardan beklentimiz, gerginliği artıracak ya da saldırgan olarak görülebilecek eylemlerden kaçınılmasıdır.

ABD Hükümeti, terörizme karşı savaşta ve bölgesel istikrarın artırılmasında Türkiye ile yakın çalışmaktadır. PKK, yabancı terör örgütleri listesinde yer alan bir örgüttür ve Öcalan, PKK ile bağlantılı terörizm faaliyetleri yüzünden Türkiye'de hapiste bulunmaktadır. Saygı görmeye değer bir şahsiyet değildir" ifadesini kullandı.

Kaynak:IHA