Abd Konsolosluğu Çalışanının Eşi Ve Kızı Serbest Bırakıldı

Abd Konsolosluğu Çalışanının Eşi Ve Kızı Serbest Bırakıldı
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma çerçevesinde ifadeye çağrılan ABD İstanbul Başkonsolosluk çalışanı Mete C.'nin eşi...

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma çerçevesinde ifadeye çağrılan ABD İstanbul Başkonsolosluk çalışanı Mete C.'nin eşi Sevim C. ve kızı Kevser C., adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Başsavcılık, Mete C.'nin ifadeye gelmesini bekliyor.

ABD İstanbul Başkonsolosluğu çalışanı Metin Topuz, 17-25 Aralık öncesi firari eski savcı Zekeriya Öz ve FETÖ'cü eski polis müdürleriyle irtibatı tespit edildiği gerekçesiyle "siyasi ve askeri casusluk", "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçlarından tutuklanmıştı. Bu tutuklama kararının ardından Topuz'un ifadeleri neticesinde FETÖ'nün örgütlenmesinde yönetici konumda olduğu tespit edilen Sevim C. (59) ve Kevser C. hakkında gözaltı ve yakalama kararı çıkarılmış, anne kız olan iki şüpheli Amasya'da gözaltına alınmıştı. Şüpheli Sevim C.'nin eşi olan ve herhangi bir diplomatik bağışıklığı bulunmayan ABD İstanbul Başkonsolosluğu çalışanı Mete C. ise ifadesi alınması için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na davet edilmişti. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler Sevim C. ve Kevser C., bugün akşam saatlerinde Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirilerek soruşturma savcılığına çıkarılmıştı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından ifadeleri alınan anne Sevim C. ve kızı Kevser C., adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

FETÖ liderinin talimatıyla Bank Asya'ya para yatırdığı tespit edilen Sevim C.'nin yaşı itibariyle serbest bırakıldığı öğrenilirken, her iki şüphelinin yurt dışına çıkışı yasaklanarak, haftada 1 gün en yakın karakola giderek imza atmalarının kararlaştırıldığı kaydedildi. Mete C.'nin ise ifadeye gelmesinin beklendiği belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

(Başak Akbulut /İHA)

Kaynak:IHA