Abd Uçuşlarında “Trump” Düzenlemesine Vatandaştan Tepki

Abd Uçuşlarında “Trump” Düzenlemesine Vatandaştan Tepki
ABD Başkanı Donald Trump'ın sekiz ülkeden ABD'ye yapılan uçuşlarda yolcuların, cep telefonları ve büyük elektronik cihazları yanlarına almalarını...

ABD Başkanı Donald Trump'ın sekiz ülkeden ABD'ye yapılan uçuşlarda yolcuların, cep telefonları ve büyük elektronik cihazları yanlarına almalarını yasaklamasına vatandaşlar tepki gösterdi. Vatandaşlar alınan kararı anlamsız bulduklarını söyledi.

Donald Trump yönetimi, sekiz ülkeden ABD'ye yapılan uçuşlarda yolcuların, boyutu cep telefonundan büyük elektronik cihazları yanlarına almalarını yasakladı. Yasaklı ülkeler arasında Türkiye'ninde olması vatandaşların tepkisini çekti. Farklı bölgelere seyahat etmek için Atatürk Havalimanı'na gelen vatandaşlar elektronik bir çağda yaşadığımızı söyleyerek yasağa tepki gösterdi.

"Böyle bir kararı şiddetle kınıyorum"

Uzun uçuşlarda işlerini yürütebilmek için yanlarına bilgisayar aldıklarını söyleyen bir vatandaş, "Bu zamanda böyle teknolojik bir çağın yaşandığı dünyada cep telefonundan büyük bir cihazın alınmaması çok kötü bir şey. Herkesin elinde tableti, bilgisayarı var. İşimiz bununla dönüyor. Böyle bir kararı şiddetle kınıyorum. Uzun uçuşlarda özellikle işimizin aksamaması için yanımızda mecburen bilgisayarlarımız oluyor. Eğer böyle bir durumla karşılaşsaydım çok üzülürdüm" diye konuştu.

"Anlamsız bir karar olarak düşünüyorum"

Kararı anlamsız bulduğunu söyleyen başka bir vatandaş ise "Yanımızda bilgisayar devamlı bulunuyor. Ben anlamıyorum, sebebi ne olabilir ki. Uzun yolculukta insanın tabi ki böyle şeylere ihtiyacı var. Anlamsız bir karar olarak düşünüyorum. Hiçbir zaman bir sorun yaşamadık şimdiye kadar" şeklinde konuştu. Bir başka vatandaş ise kararı hiç uygun bulmadığını söyleyerek, "Hiç uygun bulmuyorum. Uçuşta kullanabiliyorsun. Çalışan insanlar var. Onların ihtiyacı var" ifadelerini kullandı.

(Tuncer Cengiz/İHA)

Abd Uçuşlarında “Trump” Düzenlemesine Vatandaştan Tepki

Abd Uçuşlarında “Trump” Düzenlemesine Vatandaştan Tepki

Kaynak:IHA