Abd’de Yahudiler İsrail’i Protesto Etti

Abd’de Yahudiler İsrail’i Protesto Etti
ABD'nin Kaliforniya eyaletinin Los Angeles şehrinde Yahudiler başta olmak üzere bir grup Amerikalı, İsrail askerlerinin Filistinliler tarafından gerçekleştirilen...

ABD'nin Kaliforniya eyaletinin Los Angeles şehrinde Yahudiler başta olmak üzere bir grup Amerikalı, İsrail askerlerinin Filistinliler tarafından gerçekleştirilen protestolarda onlarca Filistinliyi öldürmesini ve binlerce kişiyi yaralamasını protesto etmek ve öldürülenleri anmak için toplandı.

Barış için Yahudi Sesi (JVP) organizasyonunun öncülüğünde Los Angeles'ta yaşayan Yahudiler başta olmak üzere Amerikalılar, İsrail güvenlik güçlerinin geçtiğimiz Pazar günü Filistinliler tarafından gerçekleştirilen protestolarda onlarca Filistinliyi öldürmesini ve binlerce kişiyi yaralamasını protesto etmek ve öldürülenleri anmak için toplandı.

Büyük Geri Dönüş protestolarının başlamasından bu yana yüzden fazla Filistinlinin öldürüldüğünü belirten grup Senatör Kamala Harris'in ofisinin önünde Amerikan Senatosu'na çağrı yaparak harekete geçmesini istedi. Akademisyen ve aktivist Dennis Kortheuer "Burada Yahudi adetlerine göre Büyük Geri Dönüş yürüyüşü sırasında hayatını kaybeden Filistinlileri anmak için toplandık. Öldürülenlere ve ailelerine en derin saygılarımızı sunuyoruz. Ayrıca Filistinlilerin protesto haklarını ve evlerine dönme haklarını destekliyoruz. Senatör Harris'i Gazze'de bu hafta yaşanan korkunç olaylar ile ilgili sessizliğini bozmaya çağırıyor, liderliğini protestocuları ve gazetecileri ayırmaksızın öldürenleri cezalandırması için kullanmasını istiyoruz" dedi.

Organizasyonu düzenleyen JVP'den konuşan Socket Klatzker, "Tüm dünyadaki Yahudiler'in adetlerine göre burada, öldürülen Filistinlileri sembolik olarak, mumları yakarak anıyoruz" dedi. JVP'nin talebinin uluslararası insan haklarını ihlal eden İsrail askerlerine karşı var olan ABD yasalarının uygulanmaya başlayarak İsrail'e yapılan silah ve askeri eğitim yardımının durdurulması olduğu belirtildi.

Konuşmaların ardından hayatını kaybedenlerin ismi tek tek okunarak anıldı. Bu esnada Yahudiler "in mezar ziyareti ve ölüleri anma geleneğine de uygun olarak sembolik olarak her kişi için bir taş veya çiçek bırakıldı.

Ellerinde "Protestocuları Gazze'de öldürmeyi durdurun", "Özgür Gazze" ve "Yahudiler Gazze ile ayakta" dövizleri taşıyan protestocular, anma töreninin ardından olaysız şekilde dağıldı.

(Aydın Tuna Palabıyıkoğlu/İHA)

Abd’de Yahudiler İsrail’i Protesto Etti

Abd’de Yahudiler İsrail’i Protesto Etti

Abd’de Yahudiler İsrail’i Protesto Etti

Kaynak:IHA