ABD’deki Başkanlık Seçimini Demokratların Adayı Joe Biden Kazandı

ABD’deki Başkanlık Seçimini Demokratların Adayı Joe Biden Kazandı
ABD'de 3 Kasım'da yapılan 59. başkanlık seçimlerini Demokrat aday Joe Biden'ın kazandığı bildirildi.

ABD'de 3 Kasım'da yapılan başkanlık seçimlerinde günler sonra kazanan belli oldu.  Amerikan Associated Press (AP) haber ajansının verilerine göre Biden, rakibi ve mevcut Başkan Donald Trump'ı Pennsylvania eyaletinde yenerek başkanlık yarışını kazandı.

3 Kasım’da yapılan başkanlık seçimini Demokratların adayı Joe Biden kazandı. Biden, 6 delegeye sahip Nevada’da oyların yüzde 49,9’unu alarak delege sayısını 290’a yükseltti.

Demokratların adayı ve eski Başbakan Yardımcısı Joe Biden, oyların yüzde 49,6'sını alarak seçimi kazandı ve 290 delegeye ulaştı. Biden, ABD'nin 46. Başkanı seçildi. Biden'ın seçimi kazanmasının resmiyet kazanmasıyla ABD'nin en yaşlı başkanı olarak kayıtlara geçecek.

"Amerikan halkının bana duyduğu güvenden onur duydum"

ABD Başkanlığına seçilen Joe Biden, "Amerikan halkının bana ve başkan yardımcılığına seçilen (Kamala) Harris'e duyduğu güvenden onur duydum.'' dedi. 

Associated Press haber ajansı tarafından açıklanan resmi olmayan sonuçlara göre 59. başkanlık seçimlerini kazanan Biden, yaptığı açıklamada, eşsiz engeller karşında Amerikan halkının rekor sayıda oy kullanarak, demokrasinin ABD'nin kalbinde attığını bir kez daha kanıtladığını belirtti. 

Biden, öfke ve sert söylemleri geride bırakma ve ulus olarak birlik olma zamanının geldiğini belirterek, ''Amerika için birleşme ve iyileşme zamanı.'' mesajı verdi. 

"Amerikan halkının bana ve başkan yardımcılığına seçilen Harris'e duyduğu güvenden onur duydum.'' diyen Biden, ''Biz Amerika Birleşik Devletleriyiz, birlikte hareket edersek yapamayacağımız hiçbir şey yok.'' ifadesini kullandı.