Abd’den Üst Üste Gelen Açıklamaları Değerlendirdi

Abd’den Üst Üste Gelen Açıklamaları Değerlendirdi
Başbakan Binali Yıldırım, ABD'den yapılan birbirini tekzip eden açıklamalara ilişkin, "Bunlar bir kafa karışıklığının ifadesi. Ancak Türkiye'nin...

Başbakan Binali Yıldırım, ABD'den yapılan birbirini tekzip eden açıklamalara ilişkin, "Bunlar bir kafa karışıklığının ifadesi. Ancak Türkiye'nin kararlılığı açık ve nettir. Hudutlarımızın hemen güneyinde bir terör ordusu oluşturulmasına asla izin vermemiz söz konusu değildir" dedi.

İl Emniyet Müdürleriyle bir araya gelen Başbakan Binali Yıldırım, programda yaptığı konuşmada, daha önce sınırda terör ordusu kuracağını açıklayan ABD'den daha sonra bunun aksi yönde yapılan açıklamaları değerlendirdi. Yıldırım, "Bunlar bir kafa karışıklığının ifadesi. Ancak Türkiye'nin kararlılığı açık ve nettir. Hudutlarımızın hemen güneyinde bir terör ordusu oluşturulmasına asla izin vermemiz söz konusu değildir. Bu konuda uluslararası hukuktan kaynaklanan ve milletimizin can ve mal güvenliğini esas alan, hudutlarımızın güvenliğini esas alan her türlü tedbir, hiç ama hiç rehavete kapılmadan hemen alınacaktır" ifadelerini kullandı.

ABD'yi uyaran Yıldırım, "NATO'da müttefikimiz olan ABD'nin Suriye'deki uygulamaları ne yazık ki bu müttefiklik hukukuna terstir, yanlıştır. ABD, bölgenin geleceği konusundaki kafa karışıklığını ortadan kaldırmalı ve tavrını barıştan, Türkiye ile hukukunu düzeltmekten yana değiştirmelidir diye konuştu.

Kaynak:IHA