AB'den 75 milyon Avroluk fon

AB'den 75 milyon Avroluk fon
Rize Dernekler Müdürü Turgay Esen, AB'nin üniversiteler, kamu kurumları ve vakıflar için 75 milyon avroluk fon ayırdığını bildirdi.

Esen, gazetecilere yaptığı açıklamada, AB'nin 7. Çerçeve Programı Marie-Curie Burs ve Destekleri kapsamında toplam 75 milyon avro fon ayırdığını belirtti.

Programın amacının araştırmacıların eğitimi ve kariyer gelişimine yönelik yeni bölgesel, ulusal ve uluslararası burs programlarının oluşturulması veya var olan programların desteklenmesi amacıyla ek fon sağlamak olduğunu ifade eden Esen, fondan araştırma bursu veren kamu kurumları, devlet tarafından araştırma bursu vermelerine izin verilen özel kuruluş ve vakıflar veya Avrupa düzeyinde araştırmacıların dolaşımını destekleyen uluslararası kuruluşların yararlanabileceğini kaydetti.

Program kapsamında başvurmak isteyen kuruluşların var olan veya yeni oluşturacakları burs programlarının desteklenmesi için çok yıllık proje önerileri sunmaları gerektiğini anlatan Esen, şunları söyledi: ''Proje önerisinde belirtilen burs ve eğitim programlarının doktora derecesine sahip veya en az 4 yıl araştırma tecrübesi bulunan, deneyimli araştırmacıların yaşam boyu kariyer gelişimine ve eğitimine katkıda bulunması gerekir. Bu amaçla söz konusu burs programlarının araştırmacıların yurt dışına gitmeleri, yurt dışından araştırmacıların gelmeleri, Avrupa'ya tersine beyin göçü unsurlarından en az birisini desteklemesi gerekir. Bir kuruluşa verilebilecek en fazla destek 5 milyon avrodur. Programa son başvuru tarihi ise 18 Şubat 2010'dur.''