AB'den hibe programı

AB'den hibe programı
Rize Dernekler İl Müdürü Turgay Esen, sivil toplum örgütleri ve KOBİ'lerin, Avrupa Birliği (AB) hibe programlarından yararlanmalarının, bölge tanıtımı ve kalkınmasında çok önemli rol oynayacağını belirtti.

Rize Dernekler İl Müdürü Turgay Esen, sivil toplum örgütleri ve KOBİ'lerin, Avrupa Birliği (AB) tarafından açılan hibe programlarından yararlanmalarının, bölge tanıtımı ve kalkınmasında çok önemli rol oynayacağını belirtti.

Esen, yaptığı yazılı açıklamada, Avrupa Birliği tarafından belirli dönemlerde değişik konu ve proje başlıkları altında hibe verildiğini anımsattı. Sadece derneklerin değil, diğer kurum ve kuruluşların bu hibelerden yararlanabilmesi için yardıma her zaman hazır olduklarını duyuran Esen, şunları kaydetti: ''Sivil Toplum Örgütleri ve KOBİ'lerin AB tarafından açılan hibe programlarından yararlanmaları gerek kendileri, gerekse bölgemizin tanıtımı ve kalkınmasında çok önemli rol oynayacaktır. Kamu kurum ve kuruluşları da bu hibe programları ile bir çok çalışmaya imza atabilmektedir.

Proje başlıklarının çok çeşitli olması farklı sektörlerde faaliyet gösteren kurumlarımız için bir avantaj olarak ortaya çıkmaktadır. Faaliyetlerini sürdürmede finansal sıkıntı çeken ve etkin bir çalışma içerisinde olmak isteyen dernek ve diğer kurumlarımızın profesyonel çalışma hedeflerini arttırarak projelerden yararlanabileceklerdir.''