Abdülhamid Han Döneminde İnşa Ettirilmişti, Asırlık Yozgat Saat Kulesi Uzun Bir Aradan Sonra Yeniden Vakti Gösterdi

Abdülhamid Han Döneminde İnşa Ettirilmişti, Asırlık Yozgat Saat Kulesi Uzun Bir Aradan Sonra Yeniden Vakti Gösterdi
İkinci Abdülhamid Han döneminde temelleri atılan ve 1908 yılında dönemin Belediye Başkanı Tevfik Zade Ahmet Bey tarafından inşa edilen 116 yıllık tarihi Saat Kulesinin saati, uzun bir aradan sonra bakım ve onarımı yapılarak yeniden vakti gösterir...

İkinci Abdülhamid Han döneminde temelleri atılan ve 1908 yılında dönemin Belediye Başkanı Tevfik Zade Ahmet Bey tarafından inşa edilen 116 yıllık tarihi Saat Kulesinin saati, uzun bir aradan sonra bakım ve onarımı yapılarak yeniden vakti gösterir hale getirildi.

Şehrin merkezinde bir asrı geçkin süredir ayakta duran tarihi Saat Kulesi tüm ihtişamıyla göz kamaştırıyor. 1908 yılında dönemin Belediye Başkanı Tevfik Zade Ahmet Bey'in zamanında yaptırılan tarihi kule, zemin kat ve çanın bulunduğu kısımlarla birlikte 7 kattan oluşuyor. Sarı kesme taşlardan inşa edilen kulede 4 saat bulunurken her saat başında çanlar şehrin birçok noktasından duyuluyor.

Yıllarca şehre kimlik katan ancak son yıllarda ilgisizlikten saati çalışmayan tarihi Saat Kulesinin tekrardan işler hale getirilmesi için Yozgat Belediyesi harekete geçti. Göreve yeni gelen Belediye Başkanı Kazım Arslan'ın ilk icraatlarından birisi de kulenin saat mekanizmasının yeniden onarılıp tamir ettirilerek şehre kazandırılması oldu. Tarihi Saat Kulesi, bakım ve onarım çalışmalarının ardından ilk günkü gibi işler hale getirilerek şehrin hizmetine sunuldu. Kentin önemli bir sembolü olan Saat Kulesinin yeniden çalışır hale getirilmesi vatandaşları da mutlu etti.

"Geleceğe taşımak bizim vazifemiz"

Saat Kulesinin Yozgat'ın en önemli sembollerinden birisi olduğunu söyleyen Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, "Saat kulemizin sembol olarak yaşaması lazım. Yaklaşık 5-6 yıldır kulemizdeki saat çalışmıyordu. Göreve başladık ve bu konuda vatandaşlarımdan gelen talebi de dikkate alarak bakım ve onarım çalışması yaptık. Bugünden itibaren Saat Kulemiz çalışır duruma geldi. Hemşerilerimiz de bu durumdan memnun kaldılar. 2. Abdülhamid Döneminde şehirlerin gelişmesine yönelik taşra illerinde birtakım çalışmalar yapılmıştı. O dönemde Yozgat'ta yapılan Hamidiye Çeşmesi, Yozgat Lisesi ve Saat Kulesi gibi yapılar başlatılan çalışmalardandı. Tabi ki bu eserleri de sağlam bir şekilde geleceğe taşımakta bizim vazifemiz." dedi.

Belediye Başkanı Arslan'a teşekkür eden vatandaşlardan Rasim Demirkapak ise Saat Kulesinin Yozgat'ın önemli simgelerinden olduğunu belirterek kulenin saatinin çalışmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Abdülhamid Han Döneminde İnşa Ettirilmişti, Asırlık Yozgat Saat Kulesi Uzun Bir Aradan Sonra Yeniden Vakti Gösterdi

Kaynak:IHA

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.