Abdurrahman Dilipak: “Yeryüzünde Açlık Çekenler Ümmetin Yetimidir"

Abdurrahman Dilipak: “Yeryüzünde Açlık Çekenler Ümmetin Yetimidir"
Gazeteci Yazar Abdurrahman Dilipak, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlmi Meseleler ve Sosyal Aktiviteler Topluluğu (İMSAK) tarafından düzenlenen “ İslam Coğrafyasının Dünü, Bugünü ve Yarını” adlı konferansa katıldı.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültemiz Prof. Dr. S. Kemal Sandıkçı Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansta Dilipak, yeryüzünde açlık çekenlerin ümmetin yetimi olduğunu kaydetti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Efe, akademisyenler ve öğrencilerin katıldığı konferansta konuşmasına Müslümanların sorumluluğuna dikkat çekerek başlayan Dilipak, tüm insanların potansiyel Müslüman olduğunu ve Müslümanların bütün gönül kapılarını çalması gerektiğini söyledi.

abdurrahman-dilipak-rteude-(4).jpg

‘Ümmet coğrafyası yeryüzüdür’ ifadelerini kullanarak Müslümanların kendi alanları dışına bakmadığına dikkat çeken Abdurrahman Dilipak, “Yeryüzünde açlık çekenler ümmetin yetimidir. Bizim görevimiz, mazlumlarla birlikte olmaktır.” dedi.

Salonu dolduran gençlere sık sık bilginin peşinden koşmaları ve dünyayı tanımaları yönünde tavsiyelerde bulunan Dilipak, özellikle gençlerin gerek dini konularda, gerek fenni bilimlerde ve gerekse dil eğitiminde mutlaka kendini geliştirmesi gerektiğinin altını çizdi.  

abdurrahman-dilipak-rteude-(1).jpg

Gençlerin dünyayı tanıması, kucaklaması için üniversiteyi mümkünse yurtdışında okuması gerektiğini kaydederek tam donanımlı birey haline gelebilmek için bunun yanında Kuran dili olan Arapça, dünya dili İngilizce ve üçüncü bir dilin iyi bilinmesi gerektiğini ifade eden Abdurrahman Dilipak, “Mazlumlara yardım etmek için yeniden bir ve güçlü olmamız lazım.” dedi.

Soru cevap bölümü ile sona eren konferansta RTEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Efe tarafından gazeteci-yazar Abdurrahman Dilipak’a günün anısına şilt takdim edildi. Dilipak konferansın ardından  kitaplarını imzaladı.

abdurrahman-dilipak-rteude-(3).jpgabdurrahman-dilipak-rteude-(2).jpgabdurrahman-dilipak-rteude-(5).jpgabdurrahman-dilipak-rteude-(6).jpg