Acara Devlet Halk Dansları Topluluğu ve Devlet Korosu RTEÜ'de Gösteri Düzenledi

Acara Devlet Halk Dansları Topluluğu ve Devlet Korosu RTEÜ'de Gösteri Düzenledi
Acara Özerk Cumhuriyeti Devlet Halk Dansları Topluluğu “Horumi” ve Acara Vokal Sesler Devlet Korosu Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda gösteri düzenledi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörlüğü tarafından düzenlenen programa, Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkanı Zurab Pataradze, Acara Özerk Cumhuriyeti Eğitim, Kültür ve Spor Bakanı Inga Shamilishvili ile Ekonomi ve Maliye Bakanı Ramaz Bolkvadze, Batum Belediye Başkanı Lasha Komakhidze, RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Gürcistan Trabzon Başkonsolosu Avtandil Mikadsadze, Başkonsolos Yarımcısı Giorgi Qushitashvili, Acara Özerk Cumhuriyeti Başbakanlık Daire Başkanları, Üniversitenin akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.

acara-devlet-halk-danslari-toplulugu-ve-devlet-korosu-rteude-gosteri-duzenledi-(1).jpg

Program öncesinde Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkanı Zurab Pataradze ve beraberindeki heyet Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette, Osmanlı döneminden bugüne kadar uzanan iki ülke arasındaki dostluklar ve kültürel etkileşim hakkında değerlendirmelerde bulunuldu. Rektör Karaman ziyaretin sonunda Pataradze ve bakanlara Üniversitenin şiltini takdim etti.

gurcistan-acara-ozerk-cumhuriyeti-hukumet-baskani-zurab-pataradze-rteude-(7).jpg

Üniversitenin Rektörlük Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen ziyaretin ardından heyet, Kongre ve Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa geçti.

Programda bir konuşma gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman, komşu ülke olan Gürcistan ile tarihten gelen bağları güçlendirmenin önemini ifade etti.

Coğrafi ve tarihi yakınlığımız olan Gürcistan ve Acara Özerk Cumhuriyeti ile ilişkilerimizi geliştirme anlamında Üniversitenin yapmış olduğu çalışmalara değinen Rektör Karaman, “Üniversitemiz bünyesinde Gürcü Dili Ve Edebiyatı Bölümü açtık. On yıldır her yaz, Tiflis Tıp Üniversitesinden 30 öğrenciyi Üniversitemizde ve Eğitim Araştırma Hastanemizde ağırlıyoruz, bir ay boyunca staj yapıyorlar. Şu anda 96 Gürcü öğrenci Üniversitemizde eğitim öğretim görmekte. 15-16 Aralık tarihlerinde Gürcistan Gori Devlet Eğitim Üniversitesi ile Uluslararası Türk-Gürcü Konferansı düzenliyoruz. Yine Gürcistan’daki on farklı üniversite ile ikili işbirliği ve Mevlana anlaşması imzaladık.” dedi.

Karaman, Türkiye-Gürcistan diplomatik ilişkilerinin 25. Yıldönümü dolayısıyla düzenlenen programda katkısı olan herkese teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

acara-devlet-halk-danslari-toplulugu-ve-devlet-korosu-rteude-gosteri-duzenledi-(2).jpg

Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkanı Zurab Pataradze ise yaptığı konuşmada, Türkiye’nin bugüne kadar politik ilişkilerde ve ekonomik işbirliklerinde hep yanlarında olduğunu ifade ederek, “Türkiye bizim için çok önemli ve dost bir ülkedir. Uluslararası arenalarda toprak bütünlüğümüzü her zaman savunmaktadır. Ben bugün Recep Tayyip Erdoğan üniversitesinde bulunmayı fırsat bilerek Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etmek istiyorum. Burada konuşma yaptığım için de gurur duyuyorum” dedi.

acara-devlet-halk-danslari-toplulugu-ve-devlet-korosu-rteude-gosteri-duzenledi-(3).jpg

Protokol konuşmalarının ardından, sanat yönetmenliğini Temur Bibileishvili’nin yaptığı Acara Devlet Halk Dansları Topluluğu ‘Horumi’ dans gösterileriyle ve Şef Mzejabuk Surmanidze ile Şef Temur Dolidze önderliğinde Acara Vokal Sesler Devlet Korosu da seslendirdikleri eserlerle izleyicilere unutulmaz bir gece yaşattı.

Gösteri sonrasında Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman, günün anısına Sanat Yönetmeni Bibileishvili ile Şef Surmanidze ve Şef Dolidze’ye çiçek takdim etti.

acara-devlet-halk-danslari-toplulugu-ve-devlet-korosu-rteude-gosteri-duzenledi-(4).jpgacara-devlet-halk-danslari-toplulugu-ve-devlet-korosu-rteude-gosteri-duzenledi-(5).jpgacara-devlet-halk-danslari-toplulugu-ve-devlet-korosu-rteude-gosteri-duzenledi-(6).jpg

acara-devlet-halk-danslari-toplulugu-ve-devlet-korosu-rteude-gosteri-duzenledi-(7).jpgacara-devlet-halk-danslari-toplulugu-ve-devlet-korosu-rteude-gosteri-duzenledi-(8).jpgacara-devlet-halk-danslari-toplulugu-ve-devlet-korosu-rteude-gosteri-duzenledi-(9).jpgacara-devlet-halk-danslari-toplulugu-ve-devlet-korosu-rteude-gosteri-duzenledi-(10).jpg

acara-devlet-halk-danslari-toplulugu-ve-devlet-korosu-rteude-gosteri-duzenledi-(11).jpgacara-devlet-halk-danslari-toplulugu-ve-devlet-korosu-rteude-gosteri-duzenledi-(12).jpg

gurcistan-acara-ozerk-cumhuriyeti-hukumet-baskani-zurab-pataradze-rteude-(6).jpggurcistan-acara-ozerk-cumhuriyeti-hukumet-baskani-zurab-pataradze-rteude-(1).jpggurcistan-acara-ozerk-cumhuriyeti-hukumet-baskani-zurab-pataradze-rteude-(2).jpggurcistan-acara-ozerk-cumhuriyeti-hukumet-baskani-zurab-pataradze-rteude-(3).jpg

gurcistan-acara-ozerk-cumhuriyeti-hukumet-baskani-zurab-pataradze-rteude-(4).jpggurcistan-acara-ozerk-cumhuriyeti-hukumet-baskani-zurab-pataradze-rteude-(5).jpg