Açık Kapı Milletin Kapısı Projesi Rize'de

Açık Kapı Milletin Kapısı Projesi Rize'de
İçişleri Bakanlığının vatandaş odaklı hizmetlerinden "Açık Kapı Milletin Kapısı" projesi Rize'de uygulanmaya başlandı

Projenin hayata geçirildiği illerden Rize'de, valilik binasının girişinde oluşturulan büroya vatandaşlar talep, öneri ve sorunlarını iletebilecek.

Rize Valisi Erdoğan Bektaş, büronun açılışında yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun himayelerinde başlatılan "Açık kapı" uygulamasını hizmete aldıklarını söyledi.

44-003.jpg

Rize olarak "Açık kapı" çalışmalarını kısa sürede tamamlayarak halkın hizmetine sunduklarını ifade eden Bektaş, "Burada önemli olan vatandaşımızın hiçbir şeyi bilmiyorsa bile başvurabileceği bir kapının olduğunu bilmesi. Hangi kurumda, sorununu nasıl çözeceği konusunda bir fikri olmasa bile doğrudan başvurabileceği bir kapı var." dedi.

Bektaş, "Açık kapı" hizmeti kapsamında vatandaşın doğrudan her kurum için başvurabileceğini belirterek, "İlgili kuruma gitmeden bilgi alabilecek, işlem başlatabilecek. Başvuru yaptığı işlemler sonucunda kendisi bilgilendirilecek. Bu yeni bir uygulama. İyi bir başlangıç olacağını düşünüyoruz. Burada vatandaşın talebi alınacak ve ilgili kurumla görüşülecek ve yapılması ne gerekiyorsa yapılacak." diye konuştu. 

Konuşmanın ardından Vali Bektaş , "Açık kapı" bürosunu gezerek yetkililerle görüştü.

acik-kapi-milletin-kapisi-projesi-rizede-(1).jpgacik-kapi-milletin-kapisi-projesi-rizede-(3).jpg