Açıköğretim Öğrencilerine Büyük ŞOK

Açıköğretim Öğrencilerine Büyük ŞOK
Harçların kaldırılmasına sevinen Açıköğretim Fakültesi öğrencilerinin hevesi yarım kaldı.

Üniversite harçlarının Bakanlar Kurulu kararıyla kaldırılmasıyla büyük sevinç yaşayan Açıköğretim Fakültesi öğrencilerinin hevesleri yarım kaldı. Öğrenciler, kayıt için gittikleri ÖSYM merkezlerinde 'öğretim gideri' talep edilince büyük şok yaşadı.

Harçların kaldırılmasına sevinen Açıköğretim Fakültesi öğrencileri, önceki yıllarda verdikleri 250 liranın sadece 45 lirasını ödemeyeceklerini öğrenince büyük şok yaşadı. 250 liranın, kitap ve sair giderler için 'Öğretim Gideri Ödemesi' adı altında alındığı belirtildi.

ÖĞRENCİDEN İTİRAZ: AÇIKÖĞRETİMLİLER BU KİTAPLARI KULLANMIYOR Kİ

Yaşadığı şaşkınlığı dile getiren tarih bölümü öğrencisi İ.E., harçların kaldırılmasına rağmen alınan 205 liraya tepki gösterdi. Kitap ya da sınav ücreti olarak alınan bu paranın çok yüksek olduğunu belirten İ.E., açıköğretimde okuyan çok az öğrencinin verilen kitaplardan yararlandığını belirterek bunun da kaldırılması gerektiğini dile getirdi.

ARINÇ, "BAŞKA KANUN GEREKİR" DEMİŞTİ

Birinci öğretim ve açıköğretimden harçların kaldırıldığını açıklayan Başbakan yardımcısı Bülent Arınç, birinci öğretim ve açıköğretim için kanunda geçen tabirin ''katkı payı ve harç'', ikinci öğretimde alınan ücretin ise kanunda ''öğrenim ücreti'' olarak geçtiğini belirtmişti. Arınç, ''Öğrenim ücreti, katkı payı olmadığı için ayrıca bir kanun çıkarılması gerekmektedir. Şu anda kararnamemizin içinde katkı payları ve harçlar bulunmaktadır'' diye konuşmuştu.