AÇÜ’den Arhavi’de Selde Zarar Gören Okula Yardım Eli

AÇÜ’den Arhavi’de Selde Zarar Gören Okula Yardım Eli
Artvin Çoruh Üniversitesi (AÇÜ) Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Bölümü öğrencileri, "Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi" kapsamında Artvin'in...

Artvin Çoruh Üniversitesi (AÇÜ) Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Bölümü öğrencileri, "Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi" kapsamında Artvin'in Arhavi ilçesi Cumhuriyet İlkokulu'nu onararak ihtiyaçlarını giderdi.

Geçtiğimiz Eylül ayında Arhavi İlçesi'nde şiddetli yağıştan kaynaklanan selden dolayı, bir çok bina sel sularına maruz kalarak kullanılamayacak hale gelmişti. Yürüttükleri proje ile Arhavi'de sel sularına maruz kalarak kullanılamayacak hale gelen Arhavi ilçesi Cumhuriyet İlkokulu, AÇÜ Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği bölümü öğrencileri ve proje danışmanları Yrd. Doç. Dr. Sibel Açışlı tarafından onarılarak yeniden eğitime kazandırıldı.

Yürüttükleri proje hakkında bilgi veren Yrd. Doç. Dr. Sibel Açışlı "Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında her yıl bir okulumuzu yeniliyoruz. 5 yıllık süre içerisinde ilk yıl Tütüncüler Köyü İlkokulu'nda, ikinci yıl Şavşat ilçesi Pınarlı İlkokulu'nda, üçüncü yıl Yusufeli ilçesi Tekkale Köyü Ortaokulunda, dördüncü Yusufeli ilçesi Pamukçular 70. Yıl İlkokulu ve Tekkale Köyü Ortaokulunda ve 2017-2018 eğitim öğretim yılı ilk döneminde de Arhavi ilçesi Cumhuriyet İlkokulunda yenileme çalışmaları yaptık. Arhavi ilçemizde Eylül ayında başlayan aşırı sağanak yağış sonucu meydana gelen afetten dolayı Arhavi ilçesi Cumhuriyet İlkokulunun alt katında bulunan çok amaçlı salonun 48 saat sel suları altında kaldığını haberlerden öğrendiğimde hemen ilçe milli eğitim müdürlüğü ile iletişime geçerek topluma hizmet uygulamaları dersi kapsamında yardımcı olmak istediğimizi ilettim. Milli eğitim yetkilileri bu talebimizi memnuniyetle karşıladıklarını belirttiler. Bizde bunun üzerine gerekli hazırlıklarımızı yaparak öğrencilerimle okulumuza giderek çalışmalarımızı tamamladık" dedi.

Okulun bir çok eksiğini giderdiklerini dile getiren Açışlı "Çalışma süresince okulumuzun sel suları altında kalan çok amaçlı salonu ve merdivenler ile kat aralarını komple boyadık. Salonumuzun sahnesini kağıtlardan üç boyutlu çiçekler yaparak süsledik. Salonumuza 26 adet çeşitli renklerde sandalye aldık. Ayrıca okulumuza selden sonra meydana gelen yıldırım düşmesi sonucu kullanılmayacak durumda olan bilgisayar yerine yeni bir laptop hediye ettik. Öğrencilerimiz tüm bu çalışmaların yanı sıra kendilerinin hazırladıkları ders materyalleriyle de sınıfları desteklemişlerdir. Bu ders kapsamında gönüllü olarak çalışmaya katılan tüm öğrencilerime ve bize destek olan herkese en içten dileklerimle teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Açü’den Arhavi’de Selde Zarar Gören Okula Yardım Eli

Açü’den Arhavi’de Selde Zarar Gören Okula Yardım Eli

Açü’den Arhavi’de Selde Zarar Gören Okula Yardım Eli

Kaynak:IHA