Adana Teknofest’e Hazırlanıyor

Adana Teknofest’e Hazırlanıyor
Adana Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Bayram, Türkiye'nin öncü havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST'in 2024 Teknoloji Yarışmaları için başvuruların başladığını bildirdi.

Adana Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Bayram, Türkiye'nin öncü havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST'in 2024 Teknoloji Yarışmaları için başvuruların başladığını bildirdi.

Bayram, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Milli Teknoloji Genel Müdürlügü'nce ATO'ya iletilen yazıda Teknoloji yarışmaları için son basvuru tarihinin 20 Şubat 2024 olarak tespit edildiğinin iletildiğini kaydetti.

Genç fikirlere yarışmaya katılım çağrısında bulunan ATO Başkanı Yücel Bayram, "TEKNOFEST 2024, genç zekalara büyük fırsatlar sunuyor. TEKNOFEST 2024'te düzenlenecek Roket, Model Uydu, Sağlıkta Yapay Zekâ, Biyoteknoloji İnovasyon, Sanayide Dijital Teknolojiler gibi 46 ana kategori ve 117 alt kategoride düzenlenecek yarışmalar, gençlerimizin hayallerini gerçeğe dönüştürme ve en iyisi olma fırsatı sunuyor" dedi.

"TEKNOFEST büyük katkı sunuyor"

Bayram, TEKNOFEST'in, ülkemizin milli teknoloji hamlesi yolculuğunda fikri hür, vicdanı hür gençliğin, üretmesi ve geliştirmesi için teknoloji geliştiren bir Türkiye hedefiyle yola çıktığını belirterek, "TEKNOFEST Adana'ya çok yakışacak. TEKNOFEST'in bu yıl Adana'da düzenlenecek olması, şehrimize büyük bir fırsat sunuyor. Kentimizde, havacılık, uzay ve teknoloji alanlarında düzenlenecek bu önemli etkinlikle, gençlerimizin vizyonunu genişletecek, inovasyona katkı sağlayacak ve teknolojiye olan ilgiyi artıracak" ifadelerini kullandı.

"Fırsatlar en iyi şekilde değerlendirilmeli"

Adana'nın TEKNOFEST'e ev sahipliği yapmasının öneminden de bahseden Yücel Bayram, "Adana'nın TEKNOFEST 2024'e ev sahipliği yapacak olması, şehrimizin sadece tarım ve sanayi şehri kimliğinin ötesine geçmesini sağlayacak. Ülkemizin geleceğini şekillendiren bu tür etkinliklerin Adana gibi dinamik bir kente gelmesi, bizlere büyük sorumluluklar yüklüyor. Bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirmeli, gençlerimizi cesaretlendirmeli ve şehrimizi teknolojinin öncü kentlerinden biri haline getirmeliyiz" diye konuştu.

55 milyonluk destek 30 milyonluk ödülle Türkiye'nin en büyük yarışması

Yarışmalara ilkokul seviyesinden mezun seviyesine kadar herkesin başvurabileceğini vurgulayan Bayram, detaylı bilgi ve başvuru için TEKNOFEST'in resmi internet sitesinin ziyaret edilmesi gerektiğini vurgulayıp son başvuru tarihinin de 20 Şubat olduğunu hatırlattı.

Ön eleme aşamasını geçen takımlara 55 milyon TL maddi destek ve dereceye giren takımlara 30 milyon TL ödülün verileceği etkinlikte, gençlerin ilgisini çekecek Kablosuz Haberleşme, BlokZincir, Hava Savunma Sistemleri, Finansal Teknolojiler gibi alanlarda da yarışmalar düzenlenecek.

Kaynak:IHA

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.