Adana’da Tahir Elçi Yürüyüşü

Adana’da Tahir Elçi Yürüyüşü
Diyarbakır'ın Sur ilçesinde basın açıklamasının ardından çıkan silahlı çatışmada hayatını kaybeden Baro Başkanı Tahir Elçi için Adana'da yürüyüş...

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde basın açıklamasının ardından çıkan silahlı çatışmada hayatını kaybeden Baro Başkanı Tahir Elçi için Adana'da yürüyüş düzenlendi. "İnadına hepimiz Tahir Elçiyiz" sloganlarının atıldığı eylemde, bir grubun "İntikam" diye bağırması dikkat çekti.

Avukatlar, sivil toplum kuruluşları ve bazı partilerin teşkilatından oluşan grup, Tahir Elçi'nin öldürülmesini protesto etmek için İnönü Parkı'nda toplandı. Grup, buradan "Susma sustukça sıra sana gelecek", "Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiç birimiz" ve "İnadına hepimiz Tahir Elçiyiz" sloganları eşliğinde Atatürk Parkı'na yürüdü. Grubun Atatürk Parkı'na girdiği sırada bazı eylemcilerin "İntikam" sloganı atması dikkat çekti.

Burada grup adına konuşan Avukat Murat Loğoğlu, açıklamasına "Barışın, özgürlüğün, kardeşliğin Elçi'si katledildi" diye başladı. Loğoğlu, "Bugün Diyarbakır'ın Sur ilçesine bağlı Balıkçıbaşı semtinde bulunan ve geçtiğimiz gün kurşunlanarak tahrip edilen tarihi Dört Ayaklı Minare'nin önünde Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi, tarihsel ve kültürel mirasa sahip çıkmak için bir grup avukatla açıklama yaptıktan sonra silahlı saldırıya uğramış ve hayatını kaybetmiştir. Olay yerinde bulunan görgü tanıkları, saldırı anında ilişkin görüntüler ve ilk belirlemelere göre Tahir Elçi'nin hedef alınarak tek kurşunla öldürüldüğü sabittir. Buna rağmen yandaş medya her zamanki gibi yine gerçek dışı ve asparagas haberlerle Tahir Elçi'nin çatışma esnasında öldüğünü duyurmuştur. Gerçek ise olay tamamen hedef alınarak planlı bir suikast eylemidir" ifadelerini kullandı.

Tahir Elçi'ye yapılan saldırının barışa, kardeşliğe, özgürlüğe ve hak savunuculuğuna yapıldığını savunan Loğoğlu, "Tahir Elçi, yaşamı ve mesleki hayatı boyunca her zaman her yerde mağdurun, haklının yanında, zalimin karşısında olan hak ve özgürlükler, adalet mücadelesi veren ve halkın kültür mirasına sahip çıkan bir avukat ve baro başkanıydı. Diyarbakır ortasında vurulup uzanan Tahir Elçi de biz de bu kurşunun sesini ve sahibini tanıyor ve biliyoruz. Dün bütün saldırınıza, katliamlarınıza karşı nasıl susmayarak barışın, kardeşliğin, özgürlüğün, eşitliğin, adaletin sesini yükselttiğimiz gibi bugün de susmayacağız. Barış, özgürlük, eşitlik ve adalet için haykırmaya ve daha güçlü bir kararlılıkla mücadele etmeye devam edeceğiz. Hepimiz barışın elçisi Tahir Elçiyiz" dedi.

Açıklamaların ardından 5 dakika oturma eylemi yapan grup, daha sonra dağıldı.

Adana’da Tahir Elçi Yürüyüşü

Adana’da Tahir Elçi Yürüyüşü

Kaynak:IHA