Adem Babadan Net Mesaj: 172’yi Terör ve Hainlerden Temizlenmiş Şekilde Bayram Havasında Kutlayacağız

Adem Babadan Net Mesaj: 172’yi Terör ve Hainlerden Temizlenmiş Şekilde Bayram Havasında Kutlayacağız
Rize’de emniyet teşkilatı ile vatandaşların “Adem Baba” olarak adlandırdığı İl Emniyet Müdürü Adem Çakıcı, 171.’si kutlanmakta olan 10 Nisan Polis Haftası dolayısıyla, kentteki yerel ve ulusal basın temsilcileriyle bir araya geldi.

Çakıcı, burada yaptığı açıklamada teröre net mesaj vererek, 172. yılı terör olaylarından arınmış, hainlerden temizlenmiş bir şekilde bayram havasında içerisinde kutlayacakları inancını taşıdığını kaydetti.

Emniyet Teşkilatının bu yıl 171. kuruluş yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Rize’de de Güneydoğu'da yaşanan terör olayları nedeniyle buruk bir şekilde kutlanıyor.

Rize’de emniyet teşkilatı ile vatandaşların “Adem Baba” olarak adlandırdığı İl Emniyet Müdürü Adem Çakıcı, 10 Nisan Polis Haftası dolayısıyla kentteki yerel ve ulusal basın temsilcileriyle kahvaltıda bir araya geldi. Emniyet Müdürü Çakıcı, beraberinde  İl Emniyet Müdür Yardımcıları Ahmet As, Nahit Karakaş, Savaş Zengin ve Şube Müdürlerinin de katıldığı kahvaltı programında kentteki yerel ve ulusal basın temsilcileriyle Emniyet Müdürlüğü Sosyal Tesislerinde bir araya geldi.

adem-cakici-basin-mensuplariyla-bulustu-(3).jpg

Etkinliklerle ilgili basın mensuplarına bilgi veren Çakıcı, 4 Nisan’da başlayan etkinliklerin bu yıl terör olayları nedeniyle buruk ve sade kutlamalarla gerçekleştirildiğini ifade etti ve 172. Yılı bayram havasında kutlayacaklarına inandığını kaydederek, “Gelecek yıl 172. yılı inşallah bayram havası içerisinde terör olaylarından arınmış, hainlerden temizlenmiş bir şekilde bayram havasında içerisinde kutlayacağımız inancınını taşıyorum” dedi.

10 Nisan Polis Haftasını bu yıl yaşanan terör olayları nedeniyle sade ve buruk bir şekilde kutladıklarını kaydeden Adem Çakıcı, “Bu yıl her yıl ki bayram kutlamasından ziyade, 10 Nisan günü gibi vatandaşımızla bütünleşmek, onlarla farklı faaliyetlerle bir arada olmak ve emniyet teşkilatımızın tanıtımını yaparak gerçekleştirmeyi  hedefledik. Bu amaçla okullarımızda okuyan minik öğrencilerimizi, ardından vatandaşlarımızı kabul ettik. Kamu kurumlarına ziyaretlerde bulunarak etkinliklerimiz hakkında bilgilendirmede bulunduk. Şeyh Camiinde Şehit Polislerimiz için Mevlid okuttuk. Mevlide vatandaşlarla personelimizin yoğun katılımının olması bizleri son derece memnun etti. Çok güzel bir birliktelik oldu. Ayrıca şehit ve gazi ailelerimizin yakınlarıyla bir arada olmak onları unutmadığımızı kendilerine hatırlatmak ve moral vermesi açısıyla sayın valimizle protokolümüzün de katıldığı emniyet mensuplarımızın da yer aldığı moral yemeğinde Sosyal Tesislerimizde bir araya geldik. Bu programda ilimizden 70’e yakın arkadaşımızın görev yaptığı Nusaybin’deki Sur’daki mensuplarımızla telefon bağlantıları yaparak onlara moral aşılamak ve onları unutmadığımızı göstermek istedik. Zaten onları da unutmak mümkün değil. Bizim adımıza orada görev alıyorlar. Onlarla da telefonla canlı bağlantı yaptık. Güzel oldu. Etkinliğe bizzat katılıp moral motivasyon buldular. Bizde onların o sevincini birlikte paylaşmış olduk.” diye konuştu.

adem-cakici-basin-mensuplariyla-bulustu-001.jpg

10 Nisan Pazar günü Cumhuriyet Meydanında sembolik bir tören gerçekleştireceklerini ifade eden Çakıcı, Pazar sabahı saat 10.00’da Atatürk Anıtında çelenk bırakacaklarını ve İstiklal Marşının okunup Şehitlerimiz için Saygı duruşunda bulunulacağını belirterek, törenin önceki yılların aksine sembolik bir etkinlik olarak düzenleneceğini kaydetti.

Çakıcı, törenin akabinde ise Toplum Destekli Polislik ve KANKA Polis Standının açılacağını çocuklara yönelik açılacak bu standda çocuklara çeşitli hediye dağıtımında bulunacaklarını ifade ederek, tüm çocukları programa davet etti.

Kahvaltı programının sonunda ise Çakıcı tarafından Polis Haftasının anlam ve önemini ifade eden çeşitli hediyeler basın mensuplarına dağıtıldı, toplu fotoğraf çekiminde bulunuldu.

adem-cakici-basin-mensuplariyla-bulustu-(1).jpgadem-cakici-basin-mensuplariyla-bulustu-(5).jpgadem-cakici-basin-mensuplariyla-bulustu-(2).jpg

ali-koroglu-adem-cakici-ibrahim-koroglu-selcuk-aldemir.jpgadem-cakici-basin-mensuplariyla-1.jpg