Adli Tıp Kurumu Trabzon Grup Başkanına 2 ay hapis cezası

Adli Tıp Kurumu Trabzon Grup Başkanına 2 ay hapis cezası
Adli Tıp Kurumu Trabzon Grup Başkanı Uzm. Dr. Hüseyin Çetin Ketenci, “Görevini kötüye kullanma” suçundan mahkemece 2 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Adli Tıp Kurumu Trabzon Grup Başkanı Uzm. Dr. Hüseyin Çetin Ketenci, geçen yıl trafik kazası sonucu hayatını kaybeden bir kişinin otopsisisinin zamanında yapılmaması üzerine hakkında başlatılan soruşturma kapsamında “Görevini kötüye kullanma” suçundan dava açılırken yargılandığı mahkemece 2 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme hakimi Ketenci’nin bu cezasını daha sonra erteledi.

BİMER vasıtasıyla yapılan şikayet üzerine başlatılan soruşturmanın ardından, Adli Tıp Kurumu Trabzon Grup Başkanı Uzm. Dr. Hüseyin Çetin Ketenci hakkında ‘Görevi kötüye kullanma’ suçlamasıyla dava açılırken, duruşma Trabzon Adliyesi’nde yapıldı. Trabzon 2. Sulh Ceza Mahkemesi’nde görülen davada sanık Hüseyin Çetin Ketenci hazır bulundu. Sanık Ketenci, duruşmadaki ifadesinde hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek, “Suçlamaları kabul etmiyorum. Bununla ilgili ben görevlendirme yaptım. Ölü muayenesi hakkında herhangi bir görevim yoktur. Ben grup başkanıyım, bizi bağlayan bir durum yoktur” dedi.

Mahkeme hakimi sanık Hüseyin Çetin Ketenci’yi önce suçun işleniş şeklindeki özellikleri, sanığın durumunu nazara alarak 3 ay hapis cezası ile cezalandırırken bu cezasını daha sonra duruşmadaki hali ve tutumunu nazara alarak bu cezasını 2 ay 15 gün olarak belirledi.

Mahkeme hakimi daha sonra Uzm. Dr. Ketenci’nin bir daha suç işlemekten çekineceği dair kanaat oluştuğundan bu cezayı erteledi.

Öte yandan Trabzon’da trafik kazası sonucu yaralanan ve kaldırıldığı hastanede yaşamını kaybeden Eren Demir’in zamanında otopsisi yapılmadığını ileri süren yakını Nafiz Gülay, Adli Tıp Kurumu Trabzon Grup Başkanı Uzm. Dr. Hüseyin Çetin Ketenci’yi Başbakanlık İletişim Merkezi'ne (BİMER) şikâyet etmişti.