Adliye katibi karşılıksız aşk kurbanı

Adliye katibi karşılıksız aşk kurbanı
Adliyede çaycılık yapan hükümlü, tahliye olduktan 3 gün sonra, beraber olmayı teklif ettiği mahkeme katibini bıçaklayarak öldürdü.

Alınan bilgiye göre, Adana'da 3. İş Mahkemesinde katiplik yapan Derya Boğa (33), bir avukat arkadaşıyla Toros Mahallesi 3. Sokak'taki evinin önüne geldiğinde, kendisini yol kenarında bekleyen eski hükümlü Deniz Ç. (32) ile karşılaştı.

Cezasının geri kalanını adliyede kamu hizmeti vererek tamamlarken tanıştığı Deniz Ç, genç kadına kendisini çok sevdiğini söyledi. Boğa'nın böyle bir ilişki istemediğini belirtmesi sonucu çıkan tartışmada, Deniz Ç. yanında taşıdığı bıçakla genç kadını ağır yaralayarak kaçtı. Boğa, avukat arkadaşının haber vermesiyle olay yerine gelen ambulansla Adana Numune Hastanesine kaldırıldı. Burada yaklaşık 30 dakika süren müdahaleye karşın, 2'si kalbinden olmak üzere toplam 6 yerinden bıçaklanan Boğa, kurtarılamadı.

Derya Boğa'nın zanlıyla adliyede tanıştığı öğrenildi. İyi hali ve cezasının tamamlanmasına az süre kaldığı için adliyede kamu hizmeti verdirilen Deniz Ç'nin, burada çaycılık yaptığı belirtildi. Arkadaşları, Boğa'nın, tüm adliye personeli ve vatandaşlarla ilişkileri iyi olduğu için sürekli takdir gördüğünü, genç kadının ise Deniz Ç'ye hükümlü gibi değil, sıradan vatandaş gibi yaklaştığını ve iyi davrandığını söyledi.

Deniz Ç'nin bu nedenle genç kadına karşı bir aşk beslemiş olabileceğini belirten çalışma arkadaşları, zanlının tahliye olduktan sonra Boğa'yı sürekli rahatsız ettiğini vurguladılar.

Bu arada, eşini ve kayınbabasını bıçakla yaraladığı için cezaevine konulan Deniz Ç'nin, 3 gün önce tahliye olduğu öğrenildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, zanlının yakalanması için çalışma başlattı.