AER Toplantısı Gala Yemeği ile Sona Erdi

AER Toplantısı Gala Yemeği ile Sona Erdi
Rize'de düzenlenen Avrupa Bölgeler Meclisi (AER) Karadeniz Bölge Toplantısı, gala yemeği ile sona erdi.

Rize’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve Avrupa'da 50'nin üzerinde ülkeden 250 bölgenin oluşturduğu bir sivil toplum kuruluşu olan Avrupa Bölgeler Meclisi (AER) Karadeniz Bölge Toplantısı düzenlenen gala yemeği ile sona erdi.

Toplantı sonrası Rize Valisi Nurullah Çakır’ın tüm katılımcılar onuruna tertip ettiği gala yemeğinde; Avrupa Bölgeler Meclis Başkanı Dr. Hande Özhan Bozatlı yaptığı konuşmada, AER Karadeniz Bölge Toplantısını, Türkiye’nin ve Karadeniz’in incisi Rize’de gerçekleştirmiş olmaktan çok mutlu olduklarını ifade ederek, sıcak ve samimi ev sahipliğinden dolayı başta Rize Valisi Nurullah Çakır olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür etti.

avrupa-bolgeler-meclisinin-4.-zirve-toplantisi-gala-yemegi-1.jpg

Rize Valisi Nurullah Çakır ise, katılımcılara hitaben yaptığı konuşmada, “Yağmurun ve çayın başkenti olarak tanımladığımız Yeşil Rize’de, edinmiş olduğunuz izlenimler bizim için çok önemli, sizleri Rizemiz'de sadece bu tür toplantılarda değil her zaman ağılamaktan onur duyarız” dedi.

Yemek esnasında halk oyunları ekibinin sergilediği folklor gösterisi, katılımcıların büyük beğenisini kazandı. Bir müddet halk oyunları ekibini izleyen yabancı konuklar sonra horona eşlik etti.

avrupa-bolgeler-meclisinin-4.-zirve-toplantisi-gala-yemegi-3.jpg

avrupa-bolgeler-meclisinin-4.-zirve-toplantisi-gala-yemegi-2.jpg

avrupa-bolgeler-meclisinin-4.-zirve-toplantisi-gala-yemegi-3.20131005192453.jpg