Afad’dan Deprem Tatbikatı

Afad’dan Deprem Tatbikatı
Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ile Afet ve Acil Durum (AFAD) ekipleri tarafından Antalya'da bir bina inşaatında düzenlenen deprem tatbikatı, gerçeğini...

Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ile Afet ve Acil Durum (AFAD) ekipleri tarafından Antalya'da bir bina inşaatında düzenlenen deprem tatbikatı, gerçeğini aratmadı.

UMKE ve Antalya AFAD Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen tatbikat, Kepez ilçesi Çankaya Mahallesi'nde 7 katlı bir bina inşaatında yapıldı.

Tatbikat gereği, şiddetli depremin ardından 7 katlı bir binada göçük oluştuğu ve enkaz altında 1 kişinin hayatını kaybettiği, onlarca yaralı olduğu ihbarı üzerine bölgeye başta UMKE, AFAD, itfaiye, polis, doğalgaz, elektrik, su, cenaze araçları sevkedildi. Bölgeye gelen ekipler, üzerlerine düşen görevleri sırasıyla yaptı. Kısa sürede olay yerine gelen ekipler, beklenilen süre içinde tatbikatın başarıyla gerçekleştirildiğini kaydetti. Olası depremler ve doğal afetler öncesinde ekiplerin hazır olması için tatbikatların gerçekleştirildiği belirtildi.

"GERÇEK SANDI"

Serhat Ergün isimli bir vatandaş ise tatbikatın gerçek olduğunu zannederek, "Bütün ekipler geçince ne olduğuna şaşırdık. Gerçek sandık. Korktuk. Koşarak geldim. Çatışma çıkıp, birinin aşağı atladığını sandım. Tatbikat olduğunu öğrencince rahat bir nefes aldım" dedi.

Afad’dan Deprem Tatbikatı

Afad’dan Deprem Tatbikatı

Kaynak:IHA