Afet Evlerine Rize Valiliği'nden İnceleme

Afet Evlerine Rize Valiliği'nden İnceleme
Rize Valiliği, Gündoğdu Beldesi'ndeki afet evlerinin kiraya verilmesiyle ilgili inceleme başlatıldığını açıkladı.

Rize’nin Gündoğdu Beldesi’nde bulunan Afet Konutlarının hak sahipleri tarafından kiraya verildiği haberi üzerine Rize Valiliği inceleme başlattı.

Rize’de 26 Ağustos 2010 tarihinde Gündoğdu Beldesi’nde meydana gelen sel ve heyelanlarda 14 kişi hayatını kaybederken evleri yıkılan 137 kişiye TOKİ tarafından 8 ay gibi kısa sürede kalıcı konutları yapılarak teslim edilmişti. Yasalar hak sahiplerinin konutlarını kiraya vermesine müsaade etmezken, bazı konutların hak sahipleri tarafından kiraya verildiği yönündeki haber üzerine Rize Valiliği inceleme başlattığını duyurdu.

İşte Rize Valiliği'nden yapılan o açıklama: İlimiz Gündoğdu Beldesi’nde yaşanan afet nedeniyle TOKİ tarafından yaptırılan afet konutlarının bir kısmının, hak sahipleri tarafından kiraya verildiği, kendilerinin ise halen hasar gören evlerinde ikamet etmeye devam ettikleri yönünde yazılı basında yer alan haberler Valiliğimizce memnuniyetle karşılanmış ve konuya verilen önem doğrultusunda, 19.12.2011 tarihi itibariyle İl Afet Ve Acil Durum Müdürlüğünce inceleme başlatılmıştır. 

afet-evleri-gundogdu.jpg

İLGİLİ HABERİMİZ

Rize'de Afet Konutları Kiracı Doldu