Afetzedelere Müjdeli Haber !

Afetzedelere Müjdeli Haber !
Hükümetten, bu yıl afetlerden zarar gören çiftçilere müjdeli haber !

Hükümet, bu yıl afetlerden zarar gören çiftçilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarını 1 yıl süreyle erteledi.

Bakanlar Kurulu’nun çeşitli afetler nedeniyle zarar gören üreticilerin Ziraat Bankası. ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan kredi borçlarının ertelenmesine ilişkin karar Resmi Gazete’de yayımlandı.

Buna göre karar, 1 Ocak 2013 tarihinden itibaren Türkiye genelinde meydana gelen yangın, aşırı sıcak zararı, samyeli, çığ, heyelan, taban suyu yükselmesi, sel-su baskını, fırtına, aşırı yağış, aşırı kar yağışı, dolu, don, kuraklık, yıldırım düşmesi ve hortum afetlerini kapsıyor. Uygulamada ekili alanları, ürünleri, hayvan varlıkları, tesisleri ve seraları zarar gören Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı çiftçilerin Ziraat Bankası veya Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçları 1 yıl süreyle ertelenecek.

Karara göre uygulamadan yararlanacak olan çiftçilerin, ekilişleri, ürünleri, hayvan varlıkları, tesisleri veya seraları en az yüzde 30 oranında zarar görmüş olması ve bu durumları hasar tespit komisyonlarınca belirlenmiş olması gerekiyor. Çiftçilerin borçlu oldukları 23 Eylül 2013 tarihine kadar Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine başvurması gerekiyor.