"Afrin’de Terör Örgütü Varsa, Türkiye Oraya Girmelidir"

"Afrin’de Terör Örgütü Varsa, Türkiye Oraya Girmelidir"
MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, "Afrin'de terör örgütü varsa, Türkiye oraya girmelidir. MHP de sonuna kadar bu iradenin yanında olacaktır" dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, "Afrin'de terör örgütü varsa, Türkiye oraya girmelidir. MHP de sonuna kadar bu iradenin yanında olacaktır" dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Adan, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Adan, son günlerde kamuoyunda AK Parti ile MHP ittifakının konuşulduğunu belirterek, "Özü itibariye gücünü cumhurun birliğinden yani milletimizin beraberliğinden almaktadır. Bu sebeple de birlik içinde, dirlik içinde olmayı öncelikli hedef olarak kabul eden birleştirici ve bütünleştirici bir yapı arzulanmaktadır. MHP de attığı her adımda bu hassasiyeti gözetmekte, uzaklaştırmak yerine kucaklamayı tercih etmektedir. Başta Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, AK Parti kadroları da Sayın Genel Başkanımızın çağrısına memnuniyet ve heyecanla karşılık vermişlerdir. Sadece 2019 seçimleri için değil; Türkiye'nin yarınlarını şekillendirecek önümüzdeki yılların tamamında işe yarayacak bir ittifak için hep beraber yol alınmaya başlanmıştır. Partileri temsilen oluşan kurullar; meselenin ayrıntılarını ciddiyetle ele alacak ve bu birleşme ruhunun yol haritasını çıkaracaklardır" ifadelerini kullandı.

Milletin ittifaktan ve onun temsil ettiği milli kodlardan dolayı çok memnun olduğunu söyleyen Adan, "Bu ülkenin gözünde MHP; devlet bekâsının muhafızı, millet selametinin teminatıdır. Bu yüzden de onun içinde yer aldığı her formül; her Türk vatandaşı için güven ve huzur atmosferi demektir. Bu toprakların kalbinden, Türklüğün ana damarından gelen sesler; MHP'nin hamlesinin, şimdiden ümit ve heyecan kaynağına dönüştüğünü müjdelemektedir. Fakat bu tabloyu bozmak, suyu bulandırmak, güneşi balçıkla sıvamak isteyen çamur ruhlu bir güruh durmadan feryat etmektedir. Bu garip feryatların ve feveranların kaynağına bakıldığında; MHP'ye ezelden beri alerjisi olan iflah olmaz ülkücü düşmanları, tescilli vatan hainleri, köşesini mürekkeple değil kan ve irinle yazıyormuşçasına ortalığı pisliğe boğan sözde gazeteciler, siyasi kariyerinde mesafe alacak diye MHP'yi diline dolayan yeni yetme politik hokkabazlar görülmektedir. Bunların her birinin derdi çeşit çeşit olsa da basite indirgendiğinde hepsinin kuyruk acısı aynıdır. Özü itibariyle bu şahıslar; Türkiye'nin hayrına olan herhangi bir konuda rahatsızlık duymayı, kendilerine hayat amacı edinmişlerdir" şeklinde konuştu.

CHP'nin vekilleri bağıra çağıra, üslupsuzca, işaret parmaklarını sallaya sallaya MHP'yi hedef gösterdiğini kaydeden Adan, "Cumhuriyet Halk Partisi'nin İstanbul İl Başkanlığı'na getirilen şahsın üslubu da CHP'yi toprağın altına gömme planının son delilidir. Ermeni soykırımını savunan, Türkiye düşmanlığını normalleştiren, devlete hakaret eden bu kişinin sosyal medya paylaşımları; CHP yönetiminin bilinçaltı fotoğrafıdır. Mevcut CHP'nin yapısını anlamak için; Nutuk'ta Gazi Mustafa Kemal Paşa'nın anlattığı mütareke aydını, bağımsızlık karşıtı, mandacı ve himayeci tipler okunmalıdır. Milletin istiklâl ve istikbâli için MHP'nin giriştiği harekât ise; Anadolu'ya geçmek için yollar arayan Mustafa Kemal Paşa ve arkadaşlarının azim, iman ve kararlılığından ilham almaktadır. Nasıl onlar "yollar çok, mıntıkalar çok" diyerek, bir mücadele cephesi açtıysa; MHP de milli dava için bir saf oluşturma gayretine düşmüştür. Milliyetçi Hareket Partisi'nin gayretini, AK Parti'nin de samimi çabalarını itibarsızlaştırmak için girişilen kirli oyunlardan bir başkası da bu ittifakın Güneydoğu'daki seçmen tarafından çekinceyle karşılandığı yalanıdır. Bu yalanı uyduran yılandillerin esas amacı; akıllara bu akıldışı fitnenin zehrini salmak ve bazı kesimlerde şüphe oluşturmaktır" diye konuştu.

Afrin operasyonuna dönük ABD'den gelen eleştirilere yönelik soruya Adan, "Afrin'de terör örgütü varsa, Türkiye oraya girmelidir. MHP de sonuna kadar bu iradenin yanında olacaktır. Devletimiz kendi menfaatlerini koruyacak iradeyi seslendirmektedir. Türk milleti şu anda devletin alacağı kararları destekleme heyecanıyla kamuoyunu takip ediyor. Sınırlarımızda bizi tehdit eden bütün unsurları ortadan kaldıracak gücümüz var. Böyle bir MHP öncülüğünü yapmaya çalıştığı milli birlik ve beraberlik Amerika'nın safsatalarını ikinci plana itecek, bu coğrafyaya barış getirecek güçtedir" diye cevap verdi.

Küçükçekmece'de bir hastanede meydana gelen olayla ilgili olarak sorulan soruya Adan, "Bu bize acı vermektedir. Böyle olaylara şahit olmak, baba olarak, bu milletin evladı olarak bize yakışmayan tavırlardır. Bu görüntüler milletimize yakışmamaktadır, utanç verici hadiselerdir. Burada devleti yöneten kadroların biraz daha duyarlı olması, ön tedbirler alması gerekmektedir. Çok üzüntü verici hadisedir" ifadelerini kullandı.

(Ahmet Umur Öztürk - İbrahim Berat Yılmaz/İHA)

Kaynak:IHA