AGD Rize'den Erbakan Hoca'ya Muhteşem Gece!

AGD Rize'den Erbakan Hoca'ya Muhteşem Gece!
Eski Başbakan ve Saadet Partisi Eski Genel Başkanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan, vefatının 2. yılında Anadolu Gençlik Derneği Rize Şubesi tarafından düzenlenen programda anıldı.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Rize Şubesi, Eski Başbakan ve Saadet Partisi Eski Genel Başkanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın vefatının 2. yılında önceki akşam İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde “Necmettin Erbakan’ı Anma ve Anlama” programı düzenledi.

Programa, Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Rize Şube Başkanı Fahri Alkan, Saadet Partisi Eski Genel Başkan Yardımcısı, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Arif Ersoy, Gümrük ve Tekel Eski Bakanı Tuncay Mataracı, Saadet Partisi (SP) GİK Üyesi Cemil Çolak, SP Genel Merkez Rize İl Müfettişi Mehmet Akif Zerdeci, Kendirli Belde Belediye Başkanı Salih Uzun, SP Rize İl Başkan Vekili Ensar Özçelik, MÜSİAD Rize Şube Başkanı Mahmut Dabak, ASKON Rize Şube Başkanı Mehmet Emin Dilsiz, Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞDER) Rize Şube Başkanı Yusuf Kocabey, Evrensel Hafızlar Derneği (EHD) Rize Şube Başkanı Ali Kalender, Saadet Partililer ve vatandaşlar katıldı.

necmettin-erbakani-anma-programi-rize.jpg

Saadet Partisi Eski Genel Başkan Yardımcısı, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Arif Ersoy ile Gümrük ve Tekel Eski Bakanı Tuncay Mataracı’nın da birer konuşma yaptığı program, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması’nın ardından Anadolu Gençlik Derneği Rize Şubesi Başkanı Fahri Alkan’ın açılış konuşmasıyla başladı. Rize Müftü Yusuf Karali Eğitim Merkezi Kurra-Hafızlarının okudukları Kur’an-ı Kerim ve Kasidelerin ardından Erbakan’a ait sinevizyon gösterimleri eşliğinde devam ettikten sonra yapılan dua ile sona erdi. Sinevizyon gösterimleri sırasında salonda sık sık “Mücahit Erbakan” sloganları atıldı.

necmettin-erbakani-anma-programi-rize-(11).jpg

necmettin-erbakani-anma-programi-rize-(15).jpg

Programın açılış konuşmasını yapan Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Rize Şube Başkanı Fahri Alkan, Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın ömrünü inandığı hak davaya adamış şuurlu bir Müslüman olduğunu ifade ettiği konuşmasında şunları kaydetti: Saygıdeğer misafirler, beyefendiler, hanımefendiler ve gözbebeğimiz genç kardeşlerim; Erbakan Haftası münasebetiyle gerçekleştirdiğimiz vefatının 2. yıldönümünde Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ı Anma ve Anlama programına hoş geldiniz. Prof. Dr. Necmettin Erbakan, ömrünü inandığı hak davaya adamış şuurlu bir Müslümandır. Erbakan Hocamız, ömrünü insanlığın iki cihan saadetini sağlayacak adil bir dünyayı inşa etmek için vakfetmiştir. Bütün hayatını İslamsızlıktan dolayı harap olmuş bütün gönülleri, beldeleri İslam ile tamir ve imar etmek cihadıyla geçirmiştir. İftiraya uğramış aldırmamış, hapse atılmış yılmamış, horlanmış, yok sayılmış caymamış, o yolu yürümeye devam etmiştir. Şükrediyoruz ki vefatına kadar hep yanında olduk. Hayatı ve mücadelesi bugün yolumuzu aydınlatmaktadır. Merhum Erbakan Hoca’mızı bütün yönleri ile gelecek nesillere taşımak AGD olarak bizim en önemli görevimizdir. Hocamızın koyduğu hedeflerden milim sapmadan yaşanabilir bir Türkiye, Yeniden Büyük Türkiye ve Yeni Bir Dünya’nın kurulması için gece gündüz çalışacağız.

fahri-alkan-agd-rize-sube-baskani-necmettin-erbakani-anma-programi-rize-(2).jpg

Erbakan’ı anlamak için idealist olmak gerekir

Son günlerde zamanında Erbakan Hoca’nın aleyhine çalışanları dahil olmak üzere, bugün herkesin Erbakancı olduğunu ve medyada sütun sütun ifşaatlar yapıldığını kaydeden AGD Başkanı Alkan, “Bu insanların Erbakan Hocamızı anladığına inanmıyoruz. Keşke anlasalardı. Rahmetli Erbakan’ı anlamak herkesin harcı değildir. Bir kere Erbakan’ı anlamak için idealist olmak gerekir. Büyük idealleri olmayanlar, hayatı gündelik işlerden ibaret sayanlar ya da egoistçe sadece kendini düşünen ve ikbal peşinde olanlar, onu anlamakta zorluk çekerler. Erbakan’ı anlamak, insanlığı düşünmeyi gerektirir. Kendini değil, ülkesini, hatta dünya insanlığını düşünmeden, yeryüzünde adalet ve hakkaniyetin olması için dertlenmeyenler, onu anlayamazlar. Ve Erbakan’ı anlamak için heyecan sahibi olmak lazımdır. Heyecanı olmayan, tekdüze hayata rıza gösteren, coşku taşımayan ve ideal insanlık aşkını yaşamayanlar da onu anlayamazlar.” dedi.

erbakan-rizede-anildi.jpg

Müslüman dert yanan değil, düzelten ve tamamlayandır

Özellikle dindar camianın son zamanlarda şikayet etme hastalığına tutulduğunu ve mevcut koşullarının yetersiz olduğundan şikayet edip durarak zaman kaybetmekte olduklarına vurgu yapan Alkan, konuşmasına şöyle devam etti: Bütün sıkıntı ve zorluklara rağmen mesuliyetimizin gereğini yapmak zorundayız. Yokluklar ve yoksunluklar bize engel olmamalıdır. Bizim azlıktan, yokluktan, imkansızlıklardan şikayet etme hakkımız yoktur. Bunların hepsi birer imtihandır. Ve Sünnetullah’ın bir gereğidir. Şikayet edip sızlanmak bize yakışmaz. Bizler şikayet eden değil, sorumluluk duyan ve çözüm üreten bir anlayışta olmalıyız. Unutmayalım ki Müslüman dert yanan değil, düzelten ve tamamlayandır.”

fahri-alkan-agd-rize-sube-baskani-necmettin-erbakani-anma-programi-rize-(4).jpg

Anadolu Gençlik Derneği uyarıcı ve ıslah edicidir

Anadolu Gençlik Derneği'nin karanlığa küfretmek yerine bir mum yakmak için gece gündüz çalışmakta olduğunu sözlerine ekleyen Anadolu Gençlik Derneği Rize Şubesi başkanı Fahri Alkan konuşmasını şöyle tamamladı: Anadolu Gençlik Derneği, ifsatla mücadelede öncü, uyarıcı ve ıslah edicidir. Anadolu Gençlik Derneği  her türlü tahribata karşı gençliğin oksijen çadırıdır. Bütün kardeşlerimize ulaşarak, onları Anadolu Gençliğin oksijen çadırında toplayarak, Milli Görüş davası ile tanıştırma gayesindeyiz. İçinde bulunduğumuz mart ayı içerisinde İstiklal Marşı’mızın kabulü ve milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u anacağız ve Din-i Mubin ayaklar altına alınmasın diye bedenlerini siper eden 250 bin Çanakkale şehidine karşı sorumluluklarımızı çeşitli programlarla yerine getireceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle davetimize icabet edip geldiğiniz için bütün katılımcılara teşekkür ediyor, vefatının 2. Yılında Hocamızı rahmetle ve minnetle anıyoruz. Mekânın Cennet, Makamın âli olsun Hocam. Hepinizi Allah’a emanet ediyorum. Sağ olun var olun.

necmettin-erbakani-anma-programi-rize-(7).jpg

necmettin-erbakani-anma-programi-rize-(8).jpg

necmettin-erbakani-anma-programi-rize-(9).jpg

necmettin-erbakani-anma-programi-rize-(10).jpg

fahri-alkan-agd-rize-sube-baskani-necmettin-erbakani-anma-programi-rize-(3).jpg

necmettin-erbakani-anma-programi-rize-(13).jpg

erbakan-rizede-anildi-1.20130303114103.jpg

necmettin-erbakani-anma-programi-rize-(14).jpg

necmettin-erbakani-anma-programi-rize.20130303113145.jpg

necmettin-erbakani-anma-programi-rize-(12).20130303113330.jpg

necmettin-erbakani-anma-programi-rize-(16).jpg

necmettin-erbakani-anma-programi-rize-(17).jpg