AGD'den 250 Bin şehide 250 Bin hatim

AGD'den 250 Bin şehide 250 Bin hatim
Anadolu Gençlik Derneği tarafından Çanakkale Zaferi'nin 95. yılında yine takdire şayan bir etkinlik düzenleniyor.

Etkinliğin adı 250 bin şehide 250 bin hatim. Her şehid için bir hatim hediye edilmesi, geleneksel olarak her yıl AGD tarafından düzenleniyor.

AGD Genel Merkezi başta olmak üzere 81 ilde ve binlerce ilçede 250 bin hatmi tamamlama çalışmaları büyük bir gayretle sürdürülüyor.

Hatimlerin duası 20 Mart'ta Çanakkale'de düzenlenecek "Liseli Gençler Dedeleriyle Buluşuyor" programında yapılacak.

Anadolu Gençlik Derneği hatim Kampanyası ile insanımıza Çanakkale ruhunu hatırlatmak, Kuran okunmasını teşvik etmek Temel değerlerimiz adına bu insanlarımızın Türkü, Kürtü, Lazı Çerkezi, .... nasıl omuz omuza savaşıp şehit düştüklerini hatırlatarak kardeşliğimize vurgu yapmak istiyor.

AGD hatim kampanyası ile iki tane temel amaca ulaşmak istemekte.

1. Çanakkale Savaşında Ortaya Konan Ruh. Türkü, Arabı, Kürtü, Çerkezi, Lazı, Abazası, Boşnakı, Gürcüsü vs. ile omuz omuza mücadele edip şehit düşen ecdadın ortaya koyduğu kardeşlik, vatanperverlik, namusa, ... sahip çıkma ruhu.

2. Kur'an'la Toplumun Bağlarının Güçlendirilmesi. Görevlerini canlarını feda ederek fazlasıyla yerine getiren şehitlerimize sunulacak en güzel hediye Kur'an hatmidir. Bununla beraber, şehitlerimizin Kur'an okunan bir vatan bırakabilmek adına verdikleri canın karşılığında, onların bıraktığı mirasa sahip çıkarak Kur'an'la olan bağlarımızın güçlendirilmesi.