Ağrı Dağı'na 'zafer tırmanışı' başladı

Ağrı Dağı'na 'zafer tırmanışı' başladı
Zafer Haftası kutlamaları kapsamında Ağrı Dağı'na düzenlenen tırmanış başladı.

Dağcılık Federasyonu'nun Iğdır tarafından düzenlediği Ağrı Dağı Zafer Tırmanışı'na 21'i yabancı toplam 42 sporcu katıldı.

Sporcular, tırmanışa başlamadan önce Zübeyde Hanım Bulvarı'nda düzenlenen törende, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

Törene, Iğdır valisi Saffet Karahisarlı, Belediye Başkanı Nuri Güneş, Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca ve sporcular katıldı.

8339

Dağcılık Federasyon Başkanı Karaca, burada yaptığı konuşmada, Zafer Bayramı'nı Türk ve yabancı gençlerle birlikte Ağrı Dağı'nda kutlayacaklarını söyledi.

Türk ulusunun milli günlerini, dağlarda kutlama geleneğini bu yıl da sürdürdüklerini ifade eden Karaca, şunları kaydetti: "Biz bu faaliyetlerle Iğdır ilini Doğubayazıt ilçesini uluslararası çapta tanıtıyoruz. Bu sene 10.'sunu gerçekleştireceğimiz tırmanışı her yıl olduğu gibi bu sene de ülkemiz için canlarını seve seve veren şehitlerimize adıyoruz. Onları bir kere daha anmak için zirve yapacağız. 30 Ağustos günü zirvede olacağız. O gün bize bu vatanı bırakan şehitlerimizi, atalarımızı anacağız."

Sporcular daha sonra 5 bin 137 metre yükseklikteki Ağrı Dağı'nda zirveye varmak üzere, Korhan Yaylası'na doğru hareket etti.