Ağrı Kodlama Ekibinden Vali Bektaş'a Ziyaret

Ağrı Kodlama Ekibinden Vali Bektaş'a Ziyaret
Ağrı İlinde başlatılan Kodlama Projesinin il koordinasyon ekibi, Rize İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Tekke ve Rize Kodlama Projesi İl Koordinatörü Ulvi Yakup Çebi eşliğinde Rize Valisi Erdoğan Bektaş’ı ziyaret etti.

Rize Valisi Erdoğan Bektaş’ın himayesinde Rize’de başlatılan Kodlama Projesi kapsamında bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunmak için Rize’ye gelen Ağrı Kodlama Projesi Koordinasyon ekibi, Rize İl Milli Eğitim Şube Müdürü Tekke ve Rize Kodlama Projesi İl Koordinatörü Çebi eşliğinde Rize Valisi Erdoğan Bektaş’ı makamında ziyaret etti.

Ziyaret esnasında, Rize’de kodlama eğitimi projesine 2016-2017 eğitim-öğretim yılında başlandığını ifade eden Rize Valisi Erdoğan Bektaş, “Her geçen gün yeni bir kavramla yüzleşiyoruz. Toplum olarak bilim ve teknolojide yaşanan gelişmelerin dışında kalamayız. Bu yüzden Milli Eğitim Bakanlığının müfredatında yer almamasına rağmen biz Rize’de 2016 yılında kodlama eğitimi projesine başladık. Şuana kadar Rize’de kamu kaynağı kullanmadan,  tamamen yerel imkanlarla bu projede yol almaya devam ediyoruz” dedi.

agri-kodlama-ekibinden-vali-bektas’a-ziyaret-1.jpg

Kodlama ve Dyned eğitimlerinde başarılı olabilmek için velilerin ve öğrencilerin bu projeleri benimsemeleri gerektiğini belirten Vali Bektaş, “Her veli çocuğunun en iyi noktaya gelmesini ister. Sizlerin bu projelerin ne kadar önemli ve verimli bir proje olduğunu velilere hissettirmeniz lazım. Biz Rize’de velilerimizin ve sivil toplum kuruluşlarının desteğini arkamıza alarak çok iyi bir noktaya geldik. Biz Rize’de bunu başardık. Sizlerde Ağrı’da başarmalısınız ve başaracağınıza da inancım tamdır” şeklinde konuştu.

Çocuklarımızın internet kafelerden kurtarılması gerektiğinin ve buralarda boşa geçen sürenin  üretime dönüştürülmesinin önemine değinen Vali Bektaş, Ağrı Kodlama Projesi Koordinasyon Ekibine çalışmalarında başarılar diledi.  

agri-kodlama-ekibinden-vali-bektas’a-ziyaret-2.jpg