Ah Birde O Olsa!

Ah Birde O Olsa!
"Ben bu yola ülkeme ve insanlığa faydalı bir birey olmak ümidiyle girdim. Üniversite, meslek hayatım ve daha sonrasında aslolan vatanım için hayırlı bir insan olabilmektir."

Yukarıdaki sözlerin sahibi olan YGS- 2 Türkiye sıralamasında 74. ve bütün puan türlerinde Doğu Karadeniz birincisi çıkaran Rize TOBB Fen Lisesi öğrencisi Esra Seyhan, Türkiye Gazetesi yetkililerinin tebrik ziyaretinde Rize'deki başarı oranının belki de neden bu kadar küçük olduğuna dair işareti verdi. Seyhan, okul ve eğitim kalitesinin yüksek olmasına rağmen ders çalışacak etüt salonlarının olmayışından dolayı yetkililerden okula etüt salonu yapılmasını istedi.

Rize TOBB Fen Lisesi Müdürü Aykut İlhan'la bir süre sohbet eden Türkiye Gazetesi Rize Temsilcisi Metin Güneş, YGS-2 Türkiye sıralamasında 74. olan Esra Seyhan'a Türkiye Gazetesi yayınlarından "Sevgili Peygamberim" adlı kitap setini hediye etti.

esra-seyhan-ygs-2-karadeniz-bolge-birincisi.jpg

Esra Seyhan, başarısında ailesinin rolünün çok büyük olduğunu annesinin küçük yaşlardan itibaren kendisini sürekli okumaya teşvik ettiğini belirterek şöyle konuştu: "Çalışmak her ne kadar kişisel çaba gerektiriyorsa da imkan ve mekanında başarı için bir payı var. Bulunduğum okul gerek eğitim kalitesi gerek diğer donanımları ile bize bu altyapıyı sunuyor. Ancak, yatılı olarak okuduğumuz için kaldığımız bölümde ders çalışabileceğimiz bir etüt salonumuz yok. Etütleri okulda yapmak zorunda kalıyoruz. Ziyaretiniz vesilesiyle dile getirmek istiyorum bir etüt salonumuz olursa çalışma atmosferimiz daha iyi olacak. Ben bu yola ülkeme ve insanlığa faydalı bir birey olmak ümidiyle girdim. Üniversite, meslek hayatım ve daha sonrasında aslolan vatanım için hayırlı bir insan olabilmektir. Emeği geçen öğretmenlerime, aileme ve herkese şükranlarımı sunuyorum."

Rize TOBB Fen Lisesi Müdürü Aykut İlhan da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi: "YGS-2 sınavında Türkiye sıralamasında ilk 10 binde 27 öğrencimiz yer aldı. Öğrencilerimize en üst seviyede hizmet vermeye gayret ediyoruz. Gerek idari kadromuz gerek eğitim ve hizmetli kadromuz burayı evi gibi benimsemiş olup öğrencilerimizi de bir evin yavruları gibi görüyoruz. Sevgili öğrencilerimize, velilerimize, öğretmenlerimize ve başarı tablosunda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz."

Ziyarette Rize TOBB Fen Lisesi Müdür Yardımcısı İdris İspiroğlu da hazır bulundu.