Ahlat’ta 200 Kişi İstihdam Edildi

Ahlat’ta 200 Kişi İstihdam Edildi
Bitlis'in Ahlat ilçesindeki okullarda Toplum Yararına Programı ( TYP) kapsamında çalıştırılmak üzere 200 kişi istihdam edildi.

Bitlis'in Ahlat ilçesindeki okullarda Toplum Yararına Programı ( TYP) kapsamında çalıştırılmak üzere 200 kişi istihdam edildi.

Ahlat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde çalışacak 200 kişilik iş için 597 kişi başvuru yaptı. İş-Kur Bitlis İl Müdürlüğü ile Ahlat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yapılan işbirliğiyle TYP kapsamında okullarda temizlik, bakım ve onarım işlerinde çalışacak personel alımı için Ahlat Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda noter huzurunda kura çekimi yapıldı. Kura öncesi konuşan Ahlat İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutluk Özden, İş-Kur Bitlis İl Müdürlüğü ile Ahlat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında Toplum Yararına Programı (TYP) kapsamında yapılan protokolle çekilecek kura ile belirlenen 200 kişinin Ahlat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı merkez ve köy okullarında 8 ay süreyle istihdam edileceğini söyledi. Özden, "Merkez ve köyler için 2 ayrı kura çekimi yapılacak. Şuna herkes emin olsun. Hiç kimsenin kafasında herhangi bir soru işareti kalmayacak bir şekilde burada noter huzurunda, İş-Kur yetkilileri ve Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bizler huzurunda hakkaniyete dayalı bir kura çekimi yapacağız. Artık bu tip kura çekiminde şans faktörü ön plana çıkmaktadır. Yani kurada isim çıkma tamamen sizin şansınıza olan bir durum. Onun dışında hiçbir şekilde farklı bir uygulama olması mümkün değildir. Okullarımızda çalışmak için toplamda 597 kişi başvuruda bulunmuştur. Çekeceğimiz kurada 200 asil ve 100 yedek olmak üzere elaman belirlemesi yapacağız. Ben şimdiden kurada ismi çıkacak olanlara işlerinin hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

İş-Kur Bitlis İl Müdürlüğü Şefi Enver Karakuş ise, kura ile belirlenen kişilerin 8 ay boyunca ücret ve sigortalarının karşılanacağını belirterek, " İş-Kur Bitlis İl Müdürlüğü ile Ahlat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yapılan işbirliği kapsamında Ahlat'taki okullarda temizlik, bakım ve onarım işlerinde 15 Ekim ile 15 Haziran 2015 tarihleri arasında toplam 8 ay süreyle asgari ücret ve sigortalı olarak 200 kişi çalıştırılacaktır. Bu iş için 597 kişi başvuru yapmış. Bunlardan 200'ü kura ile belirlenerek işe başlayacaktır. Merkez ve köy kuraları ayrı ayrı çekilecektir. Merkezdeki okullarda 140 kişi, köylerdeki okullarda ise 60 kişi çalıştırılacaktır" dedi.

Yapılan konuşmalarında ardından Ahlat Noteri tarafından ilçe merkezi ve köyler için iki ayrı kura çekilerek istihdam edilecek 200 kişi belirlendi.

Ahlat’ta 200 Kişi İstihdam Edildi

Ahlat’ta 200 Kişi İstihdam Edildi

Kaynak:IHA