Ahmedinejad dünyaya meydan okudu

Ahmedinejad dünyaya meydan okudu
İran lideri açıkça isim vermedi ancak ülkesini üst üste uyaran ABD'ye sert çıktı, "kısa sürede yok olacaklardır" dedi!

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad, "zorba güçlerin İran'a darbe vuramayacağını, kar topu gibi eriyen bu güçlerin en kısa sürede yok oluşunu kutlayacaklarını" söyledi.

Ahmedinecad, yurtiçi gezileri kapsamında gittiği Güney Horasan eyaletinde yaptığı konuşmada, ülkesi ile Batı arasındaki sorunlar ve İsrail'in yeni tehditleri konularında açıklamalarda bulundu.

"Zorba güçlerin, İran'a darbe vuracak imkan ve aracı artık yok" diyen Ahmedinecad, ABD, İsrail, İngiltere, Fransa ve diğer bazı müttefik ülkeleri kastederek, "Onlar yazın öğle vaktinde güneş karşısında eriyen kar topu gibiler. İnşallah en kısa sürede zorba güçlerin yok oluşunu kutlayacağız, çünkü bu Allah'ın vaadidir" ifadesini kullandı.

İran'a yönelik olası her saldırıya en ağır şekilde cevap vereceklerini belirten Ahmedinecad, "Bize uzatılan dostluk elini sıkacağız, saldırı için kalkacak her eli ise kıracağız" diye konuştu.

İsrail'in bölgede yeni bir savaş başlatması halinde bölge ülkelerinin yanında yer alacaklarını kaydeden Ahmedinecad, "Siyonist rejim, bölge ülkelerine saldırması için Batı tarafından kışkırtılıyor. Ancak bu ülkelerin liderleriyle yaptığım konuşmadan çıkardığımız sonuç şu ki, yeni bir yanlış siyonizmin sonu anlamına gelir" dedi.

Ahmedinecad, bir süre önce Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah ile telefonda yaptığı görüşmede de, "Hazırlık öyle bir safhada olmalı ki, siyonist İsrail, geçmişteki hatasını tekrar etmek isterse işi bir kerelik olsun ve bölge ebedi olarak onun şerrinden kurtulsun. Bu alanda İran halkı, Lübnan ve bölge halklarının yanındadır" ifadesini kullanmıştı.