Ahmedinejad'a KASIMPAŞA TOKATI

Ahmedinejad'a KASIMPAŞA TOKATI
İstanbul'da yapılacak nükleer zirve ile ilgili İran'dan gelen Türkiye'yi küçümseyen açıklamalardan sonra Başbakan Erdoğan köprüleri attı ve çok sert konuştu.

Başbakan Erdoğan, İran’dan gelen, nükleer görüşmelerde “Türkiye’yi dışladık” açıklamalarına çok sert tepki gösterdi.

Başbakan Erdoğan, 13-14 Nisan tarihleri arasında İstanbul’da yapılacağı duyurulan nükleer zirve ile ilgili İran’dan gelen “Türkiye’yi dışladık, Türkiye ev sahipliğini yapma yetkinliğini kaybetmiştir” şeklindeki açıklamalara görülmemiş sertlikte tepki gösterdi.

Erdoğan, İran’ın yaptığının diplomasi dili olmadığını, Türkiye’nin bu toplantıları İstanbul’da yaparak bir prestij arayışı gütmediğini, toplantının Şam ya da Bağdat’ta olmasının ipe un sermek olduğunu, dürüst olunması gerektiğini ifade etti.

BURUCERDİ “TÜRKİYE DIŞLANMIŞTIR” DEMİŞTİ

İran Meclisi Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Alaaddin Burucerdi, El Alem televizyonuna yaptığı açıklamada, “Türkiye artık dışlanmıştır” demişti

AFP’nin aktardığına göre Burucerdi, “Türkiye’nin Suriye konusundaki radikal ve mantıksız tavrını göz önünde bulundurduğumuzda, Türkiye fiilen toplantıya ev sahipliği yapma yetkinliğini kaybetmiştir” diye konuşmuştu.