Ahmet Ali Saruhan Hoca'dan Hayırsever Vatandaşlara 71. Yıl Teşekkürü

Ahmet Ali Saruhan Hoca'dan Hayırsever Vatandaşlara 71. Yıl Teşekkürü
Rize İrşad Vakfı Merhum Zavendikli Mustafa Yıldız Hocaefendi Kur’an Kursları Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Ali Saruhan, 71 yıldır hayırsever vatandaşların hayır ve hasanetlarıyla Kur’an eğitimi verdiklerini belirterek hayırseverlere teşekkür etti.

Rize İrşad Vakfı Merhum Zavendikli Mustafa Yıldız Hocaefendi Kur’an Kursları Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Ali Saruhan, Zavendikli Mustafa Yıldız Hocaefendi Kur’an Kursları’nın 71 yıldır hayırsever vatandaşların hayır ve hasanetlarıyla Kur’an eğitimi verdiğini belirterek tüm hayırsever vatandaşlara teşekkür etti.

Rize'nin büyük âlimlerinden Merhum Zavendikli Mustafa Yıldız Hoca Efendinin kurucusu olduğu Rize İrşad Vakfı Merhum Zavendikli Mustafa Yıldız Hocaefendi Kur’an Kursları Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Ali Saruhan, her yıl yüzlerce hafız ve hafize yetiştiren kurslarının pandemi şartları nedeniyle 2020 yılında 80 mezun verdiğini kaydetti. Bir önceki yıl 152 mezun verdiklerini ifade eden Mütevelli Heyet Başkanı Ahmet Ali Saruhan, mezunlar arasında imam hatip olarak göreve başlayan çok sayıda talebelerinin yer aldığını belirtti.

Diyanet İşleri Başkanlığı Rize İl Müftülüğüne bağlı olarak Rize’de faaliyette bulunan Zavendikli Mustafa Yıldız Hocaefendi Kur-an Kurslarının tüm ihtiyaçlarının Rize İrşad Vakfı tarafından hayırsever vatandaşlarca karşılandığını kaydeden Saruhan Hoca, 71 yıldır süregelen bu hayır ve hasanetlar sayesinde binlerce Kur’an bülbülünün yetiştiğini ve ülkemizin çeşitli bölgelerinde hizmette bulunduklarını belirterek, Kur’an bülbüllerinin yetişmesinde hayır ve hasanetlarını esirgemeyen kurum, kuruluşlarla bütün hayırsever vatandaşlara teşekkürlerini iletti.

Merhum Zavendikli Mustafa Hocamızın kurmuş olduğu kursların hizmetlerini daha güzel yürütebilmek adına zekat, fitre, fidye, sadaka ile yıl boyunca adak, akika ve şükür kurban hisselerini kabul ettiklerini kaydeden Saruhan Hoca, içinde bulunduğumuz mübarek Ramazan ayının tüm Müslümanlar için hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

Saruhan Hoca, tüm Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (Kovid-19) salgını dolayısıyla hayatını kaybedenlere Allah (c.c)’den rahmet, Kovid-19’la beraber çeşitli hastalıklar nedeniyle tedavi altında bulunan tüm hastalara da Allah (cc.)’den şifa duasında bulundu.

rize-irsad-vakfi-merhum-zavendikli-mustafa-yildiz-hocaefendi-kur’an-kurslari-mutevelli-heyeti-baskani-ahmet-ali-saruhan.jpg

zavendikli-mustafa-yildiz-hocaefendi-kur-an-kurslarina-yardim-brosuru-(2).jpg

zavendikli-mustafa-yildiz-hocaefendi-kur-an-kurslari-mezun-brosuru.jpg-(1)-001.jpgzavendikli-mustafa-yildiz-hocaefendi-kur-an-kurslari-mezun-brosuru.jpg-(2).jpgzavendikli-mustafa-yildiz-hocaefendi-kur-an-kurslari-atanan-mezun-brosuru.jpg.jpg-001.jpgzavendikli-mustafa-yildiz-hocaefendi-kur-an-kurslarina-yardim-brosuru-(6).jpgzavendikli-mustafa-yildiz-hocaefendi-kur-an-kurslarina-yardim-brosuru-(1).jpg