Ahmet Yaşar Hocaefendi Son Yolculuğuna Uğurlandı

Ahmet Yaşar Hocaefendi Son Yolculuğuna Uğurlandı
Trabzon'da dün vefat eden kentin manevi önderlerinden Ahmet Yaşar Hocaefendi bugün mahşeri bir kalabalık ile son yolculuğuna uğurlandı.

Kentte, 12 Şubat'tan beri tedavi gördüğü Trabzon Ahi Evren Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Koroner Yoğun Bakım Ünitesi'nde dün hayatını kaybeden 80 yaşındaki Ahmet Yaşar Hocaefendi'nin cenazesi, İskenderpaşa Camiinde düzenlenen törenin ardından defnedilmek üzere Of ilçesindeki Ballıca Mahallesi'ne götürüldü.

AHMET YAŞAR HOCAEFENDİ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI SÜLEYMAN SOYLU, SP GENEL BAŞKANI MUSTAFA KAMALAK'IN YANI SIRA BİNLERCE KİŞİNİN KATILDIĞI CENAZE NAMAZINI ESKİ DİYANET İŞLERİ BAŞKANI LÜTFİ DOĞAN KILDIRDI

ahmet-yasar-hocaefendi-son-yolculuguna-ugurlandi-(1).jpg

Kalp rahatsızlığı nedeniyle Trabzon'da, tedavi gördüğü hastanede dün hayatını kaybeden kentin manevi önderlerinden Nakşibendiyye Tarikatı'nın Gümüşhanevi kolunun önderlerinden olan Ahmet Yaşar Hocaefendi için bugün İskenderpaşa Camisi'nde öğle namazının ardından cenaze namazı kılındı. Eski Diyanet İşleri Bakanı Lütfi Doğan’ın kıldırdığı cenaze namazına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Soylu, Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Malkoç da katıldı. Cenaze namazının ardından Ahmet Yaşar Hocaefendi'nin beyaz örtüye sarılı tabutu yüzlerce kişinin elleri üzerinde taşınarak Of ilçesi Ballıca mahallesindeki aile kabristanlığında toprağa verilmek üzere cenaze aracına konuldu.

Buradaki törene, Yaşar'ın ailesi ve yakınlarının yanı sıra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şeref Malkoç, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AK Parti Trabzon milletvekilleri Adnan Günnar ve Muhammet Balta, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, çeşitli siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile başta Trabzon ve Rize olmak üzere çevre illerden de çok sayıda vatandaş katıldı. 

ahmet-yasar-hocaefendi-son-yolculuguna-ugurlandi-(7).jpg

Ahmet Yaşar'ın naaşı, öğle vakti kılınan cenaze namazı sonrası duaların edilmesinin ardından, Soylu, Malkoç ve vatandaşlarca bir süre omuzlarda taşınıp, Trabzon Büyükşehir Belediyesine ait cenaze nakil aracına konuldu.

Kalabalığın cami avlusu ve çevresini doldurması nedeniyle güçlükle araca taşınan Yaşar'ın cenazesi, defnedilmek üzere Of ilçesindeki Ballıca Mahallesi'ne götürüldü.

Ahmet Yaşar'ın cenazesi, buradaki aile mezarlığında, önceki gün vefat edip dün toprağa verilen eşi Hatice Yaşar'ın yanına defnedilecek.

Öte yandan, tören öncesi Soylu, Kamalak, Malkoç ve protokoldekiler, Yaşar'ın cami avlusunda bekleyen yakınlarıyla tek tek tokalaşarak taziyelerini iletti.

ahmet-yasar-hocaefendi-son-yolculuguna-ugurlandi2.jpg

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN UKRAYNA HEYETİ'NİN ZİYARETİ NEDENİYLE CENAZEYE KATILAMADI

Cenazeye katılan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şeref Malkoç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ukraya gezini nedeniyle cenazeye katılamadığını söyledi. Malkoç, “Ahmet Yaşar Hocaefendi yaşarken çok sade çok sakin çok tevazu biçimde yaşadı. Bugün burada mahşeri bir kalabalık oldu. Trabzonlular'a teşekkür ediyorum. Allah razı olsun. Sayın Cumhurbaşkanımız gelme niyetindeydi. Ancak Ukrayna devlet başkanı ile devletler arası protokol görüşmeleri ve imzalar nedeniyle gelemedi. Aileyi arayarak başsağlığı diledi” dedi.

ahmet-yasar-hocaefendi-son-yolculuguna-ugurlandi-(6).jpgahmet-yasar-hocaefendi-son-yolculuguna-ugurlandi-(4).jpgahmet-yasar-hocaefendi-son-yolculuguna-ugurlandi-(5).jpg

ahmet-yasar-hocaefendi-son-yolculuguna-ugurlandi1.jpgahmet-yasar-hocaefendi-son-yolculuguna-ugurlandi.jpgahmet-yasar-hocaefendi-son-yolculuguna-ugurlandi-(2).jpg

ahmet-yasar-hocaefendi-son-yolculuguna-ugurlandi-(3).jpg

ahmet-yasar-hocaefendi-son-yolculuguna-ugurlandi-(7)-001.jpgahmet-yasar-hocaefendi-son-yolculuguna-ugurlandi-(6)-001.jpgahmet-yasar-hocaefendi-son-yolculuguna-ugurlandi-(5)-001.jpgahmet-yasar-hocaefendi-son-yolculuguna-ugurlandi-(4)-001.jpg

ahmet-yasar-hocaefendi-son-yolculuguna-ugurlandi-(3)-001.jpgahmet-yasar-hocaefendi-son-yolculuguna-ugurlandi-(2)-001.jpgahmet-yasar-hocaefendi-son-yolculuguna-ugurlandi-(1)-001.jpgahmet-yasar-hocaefendi-son-yolculuguna-ugurlandi-(8).jpg

ahmet-yasar-hocaefendi-son-yolculuguna-ugurlandi-(9).jpgahmet-yasar-hocaefendi-son-yolculuguna-ugurlandi-(10).jpg