Olay53.com
18 Mayıs 2012 Cuma
RTE Üniversitesi Logosunu Seçti
Çaykur Kampanyaya Hazırlıksız Yakalandı
Avcı'nın Nikah Şahidi Bakan Yazıcı
Rize'de Maç Sonrası Saha Karıştı
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
30 Eylül 2011 Cuma 00:28

AIDS'te umut verici aşı

Uzun süredir AIDS aşısı üzerinde çalışan İspanyol bilim adamları, insanlar üzerinde yapılan ilk klinik testlerde umut verici sonuçlar elde etti.

İtalyan La Stampa gazetesinde çıkan habere göre, 30 gönüllü üzerinde yapılan klinik testlerin ilk aşamasında, aşının uygulandığı katılımcıların yüzde 90'ında HIV virüsüne karşı bağışıklık geliştiği gözlemlendi.

İspanya Bilimsel Araştırma Yüksek Konseyi'nin, Barcelona Klinik ve Gregorio Mananon hastaneleri ile birlikte yürüttüğü araştırmada, katılımcıların 24'üne 3 doz aşı, diğer 6'sına ise plasebo veren bilimadamları, gönüllülerin yüzde 85'inde aşının etkisinin en az bir yıl sürdüğünü de tespit etti.

"MVA-B" adlı aşının, araştırma aşamasındaki diğer tüm aşılara göre çok daha etkili olduğunu belirten bilim adamları, bununla birlikte, yine de şimdilik sadece 30 katılımcı üzerinde yapılan araştırmanın sonuçlarına temkinli yaklaşılması gerektiğini vurguladı.

Klinik testlerde yeni bir aşamaya geçmeye hazırlanan bilimadamları, aşının insanları hastalığa karşı tamamen koruyup koruyamayacağını deneyecek.

Bu haber toplam 169 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
RİZE