Ailelerine yakalanan liseli âşıklar, 7. kattan atladı

Ailelerine yakalanan liseli âşıklar, 7. kattan atladı
Sivas'ta bir süredir flört ettikleri öğrenilen lise öğrencisi 2 genç, ailelerinden korktukları için bir apartmanın 7. katından atladı. Genç kız hayatını kaybetti, erkek arkadaşı ise ağır yaralandı.

Alınan bilgiye göre, bir lisenin 9. sınıf öğrencisi A.S.Ç. (14) ile aynı okulda eğitim gören 11. sınıf öğrencisi Ş.Ö. (17), akşam saatlerinde, Şeyhşamil Mahallesi'ndeki 8 katlı bir apartmanın 7. katında bulunan, A.S.Ç'nin amcası M.Ç'ye ait dairenin penceresinden atladı.  

7. kattan atladıktan sonra binanın yanındaki toprak ve yağış nedeniyle çamurlaşan zemine düşen 2 öğrenci, ağır yaralandı. Olay yerine çağrılan ambulanslarla Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne kaldırılan öğrencilerden Ş.Ö, hastanenin acil servisinde yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

A.S.Ç'nin ise tedavisinin beyin cerrahi servisinde devam ettiği, sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi. Polis ekipleri, olayın ardından evde ve öğrencilerin düştüğü yerde inceleme yaptı.

SİGARA CEZASI ALDI
Bu arada, olayda yaşamını yitiren Ş.Ö'nün, bir süre önce okulda bir arkadaşıyla sigara içerken yakalandığı gerekçesiyle 1 günlük okuldan uzaklaştırma cezası aldığı, aileye tebliğ edilen cezanın da dün uygulandığı öğrenildi.

31.20091222182241..jpg

BİRLİKTE SİNEMAYA GİTTİLER
Cezası nedeniyle okula gitmeyen Ş.Ö'nün, dün annesine arkadaşlarıyla sinemaya gideceğini belirterek evden ayrıldığı bir süredir arkadaş oldukları kaydedilen A.S.Ç. ile önce sinemaya, ardından da A.S.Ç'nin amcası M.Ç'ye ait eve gittiği iddia edildi.

AİLELER KAPIYA GELİNCE ÖLÜMÜ SEÇTİLER
Öğrencilerin, kendilerinden gün boyu haber alamayan ailelerinin evin kapısına gelmeleri ve kilitli durumda bulunan kapının açılmasını istemeleri üzerine panikleyerek binadan atladıkları ileri sürüldü.

Amca M.Ç'nin İstanbul'da bulunduğu için, içerisinde eşya bulunan evinin anahtarının A.S.Ç'nin ailesine verdiği, dün de evin anahtarını A.S.Ç'nin alarak arkadaşı Ş.Ö. ile bu eve gittiği öne sürüldü.

LİSE ÖĞRENCİSİ KIZ TOPRAĞA VERİLDİ
Şeyhşamil Mahallesi'ndeki 8 katlı bir apartmanın 7. katındaki dairenin penceresinden arkadaşı A.S.Ç. (14) ile birlikte atladıktan sonra ağır yaralı olarak kaldırıldığı Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamayan 17 yaşındaki Ş.Ö'nün cenazesi, hastane morgunda yapılan otopsinin ardından ailesine teslim edildi.

Genç kızın cenazesi, Atölye Camisi'nde kılınan namazın ardından Yukarı Tekke Mezarlığı'nda toprağa verildi. Cenazeye, Ş.Ö'nün ailesi ve yakınları ile bazı arkadaşları katıldı. Bu arada öğrencilerin öğrenim gördüğü okulda olayın üzüntüsü yaşanıyor. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

bina.20091222182103..jpg