AK Parti 8. Yıla Yeni Vizyon Yeni Marşla Girecek

AK Parti 8. Yıla Yeni Vizyon Yeni Marşla Girecek
AK Parti 3 Ekim günü kongre yapacak ve parti vitrinin yenileyecek. Kongrede yeni bestelenen 8. Yıl Marşı çalınacak. Toptan Arınç ve Çelik’in MKYK’ya girmesi bekleniyor.

AK Parti’de parti vitrini yenilenecek. Başbakan Tayyip Erdoğan, parti yönetiminde değişim yapmaya ve demokratik açılımı vitrine yansıtmaya hazırlanıyor.

14 Ağustos 2001’de Türkiye’nin 39’ncu partisi olarak siyasi hayattaki yerini alan AKP,  3 Ekim Cumartesi günü 3. olağan kongresini ASKİ Spor Salonu’nda yapacak. Kongrede, genel başkan ile partinin en yetkili organı olan 50 kişilik asil 25 kişilik yedek Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) üyelerinin seçimi yapılacak.

VİTRİN YENİLENECEK
Başbakan’ın MKYK’da önemli değişiklikler yapacağı belirtilirken, yeni genel başkan yardımcıları görevlendirecek. Kongreye yine tek liste sunulacak. Başbakan, halen 11 kadın üyesi bulunan MKYK’da yine en az 10 kadın üyeye yer verecek. Erdoğan’ın ayrıca, gençlere de MKYK’da yer vereceği ifade ediliyor.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile TBMM eski Başkanı Köksal Toptan’ın da MKYK’ya gireceği belirtiliyor. Eski Bakan Hüseyin Çelik’in Siyasi ve hukuki işlerden sorumlu Genel başkan yardımcılığına getirilmesi bekleniyor. Erdoğan, MYK’daki değişikliklerle yeni bir parti vitrini oluşturacak ve partiyi en geç 2011’de yapılacak genel seçime götürecek kadro da şekillenecek.

8. YIL ŞARKISI
“Demokratik açılım” da  AKP kongresine damgasını vuracak. Kongre günü için açılıma vurgu yapan bir tema oluşturuldu. Bu kapsamda ana slogan “Biz Birlikte Türkiye’yiz” olarak belirlendi. AKP, daha önce “Bu ışık hiç sönmeyecek” ve “Türkiye’nin partisi Türkiye’nin lideri” sloganlarını kullanmıştı.

Kongrede ayrıca yeni bestelenen “8. Yıl Şarkısı” da çalınacak. Şarkıda “Bir ve beraberiz/70 milyon kardeşiz/Ayrı gayrı yok bizde/Çünkü biz Türkiye’yiz” sözleri yer alıyor. Kongrede Türkiye’nin yedi bölgesinden halk oyunları sergilenecek. Yurtdışından gelen konukların da konuşma yapacağı kongrede, Başbakan Erdoğan’ın hem Kürt hem Ermeni açılımıyla ilgili mesajlar verecek.