Ak Parti Artvin Aday Toplantısı Yapıldı

Ak Parti Artvin Aday Toplantısı Yapıldı
AK Parti Artvin Aday Tanıtım Toplantısı Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı'nın katılımıyla yapıldı.

AK Parti'nin Artvin'de merkez ve 8 ilçe belediye başkan adayları düzenlenen törenle tanıtıldı. Aday tanıtım törenine AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim de katıldı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, "Cumhur ittifakı bu anlamda son derece kıymetli bir birlikteliktir. Bunu kıskananlar, bu şekilde ittifak oluşturamayanlar var, asla bunlara prim vermeyin. Bu ittifak hedefler doğrultusunda çok doğrudur. Türkiye’nin geleceği açısından da ufuk açıcıdır." dedi.

ak-parti-artvin-aday-toplantisi-yapildi-(6)-001.jpg

Yazıcı, Artvin Çoruh Üniversitesi Nihat Gökyiğit Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen AK Parti Artvin Aday Tanıtım Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, AK Parti'nin, Türk siyasi hayatında varoluş süreçleri itibarıyla mevcut partilere oranla çok özgün bir yeri olduğunu söyledi.

hayati-yazici-(3)-001.jpg

AK Parti'nin duruşunun temelinde insan olduğunu, insanı gözetmeyen hiçbir faaliyetin de başarılı olma şansı bulunmadığına işaret eden Yazıcı, "Bu gerçekleri dikkate almak suretiyle AK Parti tüm icraatlarının temeline insanı yerleştirmiştir. AK Parti sadece milletten aldığı yetkiyle devraldığı şehirlerin yönetimiyle alakalı, çöpleri temizlemedi, akmayan suları akıtmadı. Hükümet ölçeğinde sosyal hayatı tarumar eden sorun olanları tasfiye etti." ifadelerini kullandı.

Yazıcı, AK Parti iktidarında Türkiye’de her alanda değişim ve dönüşüm yaşandığına dikkati çekerek, Türkiye'nin gayrisafi milli hasılasının geçen yıl 860 milyar dolara geldiğini, bu rakamın çok önemli olduğunu vurguladı.

15 Temmuz'un tarihin en alçak darbe teşebbüsü olduğunu dile getiren Yazıcı, şöyle devam etti: "Milletin tankı, topu millete doğrultulmuş, 250 şehit vermişiz, 2 bin 193 gazimiz, Millet Meclisi başta olmak üzere Külliye millete ait uçaklarla, topla, tüfeklerle bombalanmış ve alçak bir darbeye maruz kalmışız. Bu sadece iktidarı değiştirmek değil, Türkiye'yi Suriye'nin yanı başında bir Suriye haline getirme girişimidir. Milletimiz darbeye göğsünü siper etti. Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla daha da öz güvene kavuşarak akşam başlayan darbeyi sabah olmadan önledi. Tarihimizde iki darbe önlenmiştir. Birisi 2007, birisi 15 Temmuz 2016. İlkini AK Parti önlemiştir, ikincisini milletle birlikte Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde."

ak-parti-artvin-aday-toplantisi-yapildi-(5).jpg

-"Savunma sanayisinde dışa bağımlılığı yüzde 35'e indirdik"

Yazıcı, Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı Harekatlarının Türkiye için hayati derecede önem taşıdığını belirterek, "Biz ülkeyi devraldığımızda Türk Silahlı Kuvvetleri araç gereç bakımından yüzde 70 dışa bağımlıydı. İnsansız hava aracını İsrail’den alıyorduk. Bakım söz konusu olduğunda, yedek parça lazım olduğunda bunları gidermekte büyük zorluklarla karşılaşıyorduk. Kendi aracımızı ürettik. Helikopterimizi, piyade tüfeğimizi yaptık. Mühimmatımızı ve benzeri araç gereçleri imal etmek suretiyle savunma sanayisine kazandırdık, savunma sanayisinde dışa bağımlılığı yüzde 35'e indirdik." değerlendirmesinde bulundu.

En kıymetli varlıklarının birlik ve bütünlük olduğunu, bunu ölçecek hiçbir değerin bulunmadığını aktaran Yazıcı, şunları kaydetti: "Adaylık sürecinde özenle en isabetli adayı belirlemeye çalışırız. Birini kayırmak, birini dezavantajlı duruma düşürmek asla çalışmalarımız kapsamında yer almaz. Hedef milletin önüne bizi temsilen çıkartacağımız adayın en yüksek oranda kabul oyu almasını sağlamaktır. Bunlar karara bağlandıktan sonra tartışılmaz. Parti içi tartışma kararla birlikte biter. Karardan itibaren aday adayı arkadaşlarımız, tüm teşkilat ve AK Parti’ye gönül vermiş herkes bu kararın arkasında durarak hedef kitleyi bilgilendirmek için çalışmalıdır. Biz birlikte siyaset yapıyoruz. Biz bir aileyiz. Siyasi ailemizin ismi AK Parti. Türkiye’ye de öyle bakıyoruz. O da büyük aile." 

ak-parti-artvin-aday-toplantisi-yapildi-(7).jpg

-"Bu ittifak hedefler doğrultusunda çok doğrudur"

Yazıcı, Türkiye'de 150 yıldır tartışılan hükümet modelini değiştirdiklerini ve yeni modeli MHP ile inşa ettiklerini ifade ederek, "Bu yerel seçimlerde de MHP ile değişik yerlerde değişik düzeyde Cumhur İttifakı çerçevesinde ittifakımızı sürdürüyoruz. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde ülke yönetiminin çıtası yükselmiştir. En az 50 artı bir. Kimse kalkıp 'bu demokrasiyi güçlendirmektir' demiyor. Bu anayasa değişikliği Türkiye’de partiler arenasını, siyasi arenayı da regüle ediyor.  Bu parçalanmaları tasfiye etmeyi amaçlıyor. Cumhur ittifakı bu anlamda son derece kıymetli bir birlikteliktir. Bunu kıskananlar, bu şekilde ittifak oluşturamayanlar var, asla bunlara prim vermeyin. Bu ittifak hedefler doğrultusunda çok doğrudur. Türkiye’nin geleceği açısından da ufuk açıcıdır.” diye konuştu.

En büyük güçlerinin birlik ve beraberlik olduğunu söyleyen Yazıcı konuşmasının sonunda Artvin Merkez ve ilçe Belediye Başkan Adaylarını tek tek sahneye çağırdı. 

hayati-yazici-(2)-002.jpg

AK Parti Aday tanıtım toplantısında Belediye Başkan Adayları olarak şu isimler açıklandı: "AK Parti Artvin Merkez Belediye Başkan Adayı Mehmet Kocatepe, Ardanuç Belediye Başkan Adayı Fahri Acar, Arhavi Belediye Başkan Adayı Coşkun Hekimoğlu, Borçka Belediye Başkan Adayı Aslan Atan, Murgul Belediye Başkan Adayı Hasan Çavuş, Hopa Belediye Başkan Adayı Kemal Ganioğlu, Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yener Balkaya, Şavşat Belediye Başkan Adayı Ahmet Sinan Öztürk, Yusufeli Belediye Başkan Adayı Eyüp Aytekin" 

ak-parti-artvin-aday-toplantisi-yapildi-(2).jpghayati-yazici-(1)-001.jpgak-parti-artvin-aday-toplantisi-yapildi-(5)-001.jpgak-parti-artvin-aday-toplantisi-yapildi-(1).jpgak-parti-artvin-aday-toplantisi-yapildi-(2)-001.jpgak-parti-artvin-aday-toplantisi-yapildi-(4).jpgak-parti-artvin-aday-toplantisi-yapildi-(6)-002.jpg